Search

Το σπίτι της φρίκης στην Καλιφόρνια, ρίχνει τα φώτα στην κατ’οίκον εκπαίδευσή

Τα πρόσωπα του David και Louise Turpin εμφανίζονται σε συνέντευξη τύπου στο Riverside της Καλιφόρνιας, όπου οι φρικιαστικές συνθήκες μέσα στο σπίτι των Turpin περιγράφτηκαν με λεπτομέρεια.

Ένας πολιτικός της Καλιφόρνιας έχει ξεκινήσει τη σύνταξη νομοθεσίας για την καλύτερη επίβλεψη των παιδιών που εκπαιδεύονται στο σπίτι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη της φρίκης των 13 παιδιών που φυλακίστηκαν στην περιοχή του.

Η εκλογική περιφέρεια του José Medina περιλαμβάνει τη μικρή πόλη Perris, όπου τον Ιανουάριο συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν οι David κι η Louise Turpin για βασανισμό, κακοποίηση παιδιών, φυλάκιση, και στην περίπτωση του κυρίου Turpin, σεξουαλική επίθεση.

«Αυτό που συνέβη στην πόλη Perris ήταν τραγικό και τρομακτικό» δήλωσε ο κύριος Medina στο Telegraph. «Και θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ, για να διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί. »

Τα 13 παιδιά των Turpin, ηλικίας μεταξύ 2 και 29 ετών, είχαν όλα, εκτός από τα μεγαλύτερα αδέρφια, αποκλειστικά κατοίκου εκπαίδευση – πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας, δεν υπήρχε εξωτερική επαφή.

« Ένας από τους λόγους που αυτό δεν έγινε αντιληπτό ήταν επειδή οι γονείς μπορούσαν να κρατήσουν τα παιδιά κρυμμένα από τον έξω κόσμο» , είπε ο κύριος Medina «Επομένως, κοιτάζω τι μπορεί να κάνει το κράτος, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπορούν πλέον να κρατηθούν σε αιχμαλωσία.»

Η οικογένεια Turpin

Δύο εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται από το σπίτι τους, αντιπροσωπεύοντας το 3%όλων των παιδιών της Αμερικής, σύμφωνα με τον Mike Smith, πρόεδρο του Συνδέσμου Νομικής Άμυνας στο σπίτι(HSLDA). Η τάση ξεκίνησε στη δεκαετία του ’70, είπε στο Telegraph, αλλά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αντιθέτως, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο 30.000 παιδιά εκπαιδεύτηκαν από το σπίτι το ακαδημαϊκό έτος 2016/17, από τα περίπου οχτώ εκατομμύρια παιδιά. Το ποσοστό αυτό, ωστόσο, φανερώνει αύξηση 97% από το 2011,που τότε μόλις 15.135 μαθητές ήταν εκπαιδευόμενοι στο σπίτι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα παιδιά για λόγους ανταγωνισμού στις θέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και λόγω ζήτησης ακολουθούν κατ’οίκον εκπαίδευση ενώ στις ΗΠΑ η απόφαση λαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό για ηθικούς και θρησκευτικούς λόγους.

Ο κύριος Turpin δήλωσε το σπίτι του ως εκπαιδευτικό ίδρυμα το 2011, ονομάζοντάς το Sandcastle Day School, τίτλος ειρωνικός, δεδομένου ότι οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά σπάνια έβγαιναν έξω κι ειδικά το μεσημέρι.

Ο ίδιος υπέβαλε τα απαραίτητα έντυπα ανανέωσης κάθε χρόνο. Αλλά τα έντυπα αυτά, γνωστά ως ένορκη βεβαίωση ιδιωτικών σχολείων, είναι το μόνο πράγμα που απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας από τα κατ’οίκον σχολεία κι οι πληροφορίες που ζητούνται από το Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνιας είναι η διεύθυνση, ο τύπος του σχολείου κι οι εγγραφές- αυτά δεν λένε πολλά για τις ζωές των παιδιών.

Ούτε το Υπουργείο Παιδείας αλλά ούτε κι οι τοπικές σχολικές περιφέρειες είχαν το νομικό δικαίωμα να χτυπήσουν τη πόρτα των Turpin και να τους πουν να αναθεωρήσουν το πρόγραμμα σπουδών τους αλλά ούτε και να ζητήσουν να δουν τις επιδόσεις των παιδιών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους ιστορικού και στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους γονείς που διδάσκουν τα δικά τους παιδιά.

«Ανησυχήσαμε με αυτή τη τραγωδία αλλά, ανακουφιστήκαμε που τα παιδιά είναι τώρα ασφαλή κι οι αρχές διερευνούν», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Καλιφόρνιας σε μια δήλωση που στάλθηκε στους δημοσιογράφους.

« Τα ιδιωτικά σχολεία υποχρεούνται να εγγράφουν στο κράτος και να καταγράφουν την απαλλαγή των μαθητών τους στην υποχρεωτική φοίτηση στα δημόσια σχολεία. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο το Υπουργείο Παιδείας της Καλιφόρνιας δεν εγκρίνει, παρακολουθεί, επιθεωρεί, ούτε επιβλέπει τα ιδιωτικά σχολεία.»

«Αλήθεια δεν ξέραμε τίποτα γι αυτούς.» , δήλωσε ο Grant Bennet, επικεφαλής της Perris Union High School District. « Ανησυχήσαμε ήταν εξαρχής υπό κατ’οίκον εκπαίδευση δεν θα τους εντοπίζαμε καν. »

Σύμφωνα με την εκστρατεία Coalition For Responsible Home Education(CRHE), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που εκστρατεύει για την πιο ενεργή επίβλεψη των κατ’οίκον μαθητών, η Καλιφόρνια είναι μια από τις 15 πολιτείες που ζητούν από τους γονείς κάτι παραπάνω από μια απλή εγγραφή στο κράτος. 11 άλλες πολιτείες δεν απαιτούν από τους γονείς να υποβάλλουν καμία τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, όπου οι Turpin έμεναν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι άνθρωποι που μετακόμισαν στο σπίτι των Turpin στο Fort Worth, στο Τέξας το 1999 δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα βρώμικα χαλιά που βρήκαν.

Η Rachel Colman, διευθύντρια της CRHE, κι η Kathryn Brightbill, αναλύτρια της νομοθετικής πολιτικής της CRHE, επισημαίνουν τη μελέτη του 2014 για τα βασανιστήρια των παιδιών από τη Barbara Knox, παιδίατρο στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin. Διαπίστωσε ότι το 47% των θυμάτων αποσύρθηκε από το σχολείο για κατ’οίκον εκπαίδευση, ενώ το επιπλέον 29% δεν είχε εγγραφεί ποτέ.


Επισημαίνουν επίσης περιπτώσεις άλλων παιδιών που βασανίστηκαν κατά την κατ’οίκον εκπαίδευσή τους, όπως η Calista Springer, μια 13χρονη κοπέλα από το Michigan που πέθανε σε πυρκαγιά στο σπίτι το 2009 όταν ήταν αλυσοδεμένη στο κρεβάτι της και ο Christian Choate από την Ιντιάνα που πέθανε μέσα σε ένα κλουβί το 2009, σε ηλικία 13 ετών. Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε 2 χρόνια αργότερα.

Στο Οχάιο, ένα ζευγάρι ανάγκασε τα 11 παιδιά τους με ειδικές ανάγκες που είχαν υιοθετήσει να κοιμηθούν σε κλουβιά ενώ ο Mitch Comer από τη Τζώρτζια, πέρασε 4 χρόνια κλειδωμένος σ’ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι της οικογένειάς του. Όταν έκλεισε τα 18, οι γονείς του τον έβαλαν σ’ένα λεωφορείο για Λος Άντζελες με φυλλάδια για καταφύγια αστέγων.

«Η κακοποίηση στην κατ’οίκον εκπαίδευση είναι πολύ συνηθισμένη, ακόμα κι αν δεν κάνει πάντα διεθνή πρωτοσέλιδα» έγραψαν σε ένα τεύχος του Los Angeles Times. « Για οικογένειες όπως οι Turpin, η υποχρεωτική επαφή με δημοσιογράφους θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ θανάτου και διάσωσης.»

Ο κύριος Medina, πρώην δάσκαλος, επιμένει ότι δεν επιθυμεί να απαγορευτεί εξ ολοκλήρου η κατ’οίκον εκπαίδευση.

Πράγματι οι υποστηρικτές της σχολικής εκπαίδευσης – οι οποίοι έχουν μια πεισματικά αποφασισμένη λεγεώνα – επικαλούνται την Τέταρτη τροποποίηση των δικαιωμάτων «να είναι ασφαλή τα πρόσωπα, τα σπίτια, τα έγγραφα και τα αποτελέσματά τους ενάντια σε παράλογες αναζητήσεις και κατασχέσεις. »

Ο κύριος Medina αναφέρει ότι εξετάζει τρόπους πρόληψης της κακοποίησης – ίσως με ετήσια επίσκεψη

« Η κυβέρνηση εισβάλλει σε πολλές πτυχές της ζωής μας » είπε. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι το Γυμνάσιο – αυτό είναι μια εισβολή. Οι εμβολιασμοί πρέπει να χορηγούνται για παιδιά σε δημόσια σχολεία. Η πολιτεία λέει ότι πρέπει να φοράμε ζώνες ασφαλείας ή κράνος όταν οδηγούμε μοτοσυκλέτα.

«Είναι συνήθως για το δημόσιο καλό. Και θα έλεγα ότι κι αυτό είναι για το δημόσιο καλό. »

Ο κύριος Medina δηλώνει ότι δεν έχει λάβει ακόμα καμία πρόκληση από κατ’οίκον εκπαιδευόμενους, αλλά δέχεται τη συζήτηση. Και ο κύριος Smith του HSLDA είναι έτοιμος για μάχη.

«Καμία ρύθμιση δεν θα σταματήσει αυτό που συνέβη στο Perris» δήλωσε στο Telegraph. ‘’Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να διορθώσετε το πρόβλημα. Αλλά η κατ’οίκον εκπαίδευση δεν είναι το πρόβλημα – το πρόβλημα είναι η κακοποίηση κι η παραμέληση. ‘’

Μισή ώρα βόρεια του σπιτιού των Turpin, μια ομάδα μητέρων με τα κατ’οίκον εκπαιδευόμενα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν σ’ένα πάρκο για την εβδομαδιαία συνάντησή τους.

Η Erin Reeves, 49 ετών πρώην δασκάλα, έχει εκπαιδεύσει και τα 4 παιδιά της, ηλικίας 10 – 20 ετών. Έχει επιλέξει την κατ’οίκον εκπαίδευση, για να προσαρμόσει την εκπαίδευση στα δικά τους συμφέροντα και στα δυνατά τους σημεία.

«Θα το έβρισκα απίστευτα προσβλητικό εάν κάποιος από την κυβέρνηση ερχόταν να επιθεωρήσει πως εκπαιδεύω τα παιδιά μου», είπε
Αλλά γιατί; Αφού δεν έχει κάτι να κρύψει;

Η Becky Talyn, 44 ετών, κούνησε το κεφάλι της

«Είναι σαν να με σταματάνε με το αυτοκίνητο, χωρίς λόγο», είπε «Είναι μια υπόθεση ενοχής»

Η κυρία Talyn ήταν η ίδια εκπαιδευόμενη κατ’οίκον, στο σπίτι της στο Vermont κι ύστερα σε πολιτεία της Νέας Υόρκης, πήγε να αποκτήσει PHD στη βιολογία. Ο αδερφός της, επίσης κατ’οίκον μαθητής είναι επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου, ο οποίος ίδρυσε το Ballet Vermont. Η αδερφή της είναι νοσοκόμα.

Κι η κόρη της Darwin, 13 ετών επισήμανε ότι της αρέσει να σπουδάζει από το σπίτι.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στο σχολείο αλλά νιώθω ότι αν θέλω να συναντήσω άλλα παιδιά μπορώ να το κάνω» είπε χαριτωμένα. «Είμαι ελεύθερη να είμαι αυτή που είμαι.»

Η κυρία Reeves γέλασε ‘’Κι όποιος με ρωτάει αν υπάρχει πρόβλημα κοινωνικοποίησης..Απαντώ – Γνωρίσατε τα παιδιά μου; ‘’

Amy Hughson, 49 ετών, φυσιοθεραπεύτρια εκπαιδεύει στο σπίτι τα 2 της παιδιά ηλικίας 9 και 11 ετών.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να μελετηθεί το τι συνέβη στον κάτω δρόμο στο Perris, έτσι ώστε να μη ξανασυμβεί. », είπε

«Αλλά είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται για πρόβλημα της κατ’οίκον εκπαίδευσης».

Μετάφραση/απόδοση κειμένου: Άννα Σοκολόβα

Δημοσιογραφική επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Πηγή : https://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/20/california-house-horrors-shines-spotlight-home-schooling/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close