Search

O “King” και οι αυλικοί του

Ο Lebron James αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες των τελευταίων 15 ετών στον κόσμο.

Ήδη με συμπληρωμένες μόλις 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα του NBA και διανύοντας μόλις των πρώτο μήνα σε αυτόν τον «μαγικό» κόσμο για το 2017/18, ο “King”έχει τρομακτικά ποσοστά. Πιο συγκεκριμένα 28,1 πόντους με 64,3% στα δίποντα,37%, στα τρίποντα και 80,7% στις βολές,7,6 ριμπάουντ, 8,8 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,3 κοψίματα ανά 38,1 λεπτά. Παρόλα αυτά, η άσχημη αγωνιστική εικόνα και το γερασμένο προφίλ των παικτών των Cavaliers σε συνδυασμό με την ελευθέρας του Lebron το καλοκαίρι έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία και προβληματισμό για την παραμονή ή όχι του ‘Βασιλιά’ στους Cavs. Πάντως είναι γεγονός, ότι είναι ακόμη νωρίς στο πρωτάθλημα και συν τοις άλλοις, η φοβερή και δαπανηρή μεταγραφή των Cavs, του Isaiah Thomas δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι εκπρόσωποι των αντίπαλων ομάδων δεν έχασαν την ευκαιρία μετά από την κακή εικόνα που δείχνουν οι Cavs να διαδίδουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι ο ‘Βασιλιάς’ αποχωρεί από τα παλιά και πασίγνωστα λημέρια του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γενικός Αρχηγός των Cavaliers, Kobe Altman δεν θα διακινδυνεύσει να ανταλλάξει τον Lebron με άλλον παίχτη, γιατί αποτελεί την απόλυτη attraction των Cavs, ένα ιστορικό σύμβολο για την ομάδα, ολόκληρη την πόλη και πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους της ευρύτερης περιοχής. Αν οι Cavaliers συνεχίσουν την κακή εικόνα που επιδεικνύουν, η λογική ‘λέει’ πως θα πέσουν άλλα ονόματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως πολύ πιθανό είναι το όνομα του Kevin Love.

Η τεράστια απορία του δημιουργείται είναι το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του αυτός ο πολύ μεγάλος παίκτης, αν έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του ή απλώς θέλει να ταράξει λίγο την ησυχία του Dan Gilbert, αναγκάζοντάς τον να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να του φέρει αντάξιας ποιότητας παίκτες στην ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ο μοναδικός στόχος άλλωστε, κάθε μεγάλου παίχτη και πόσο μάλλον του Lebron είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις οικονομικές απαιτήσεις του και να του δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όπως οι Los Angeles Lakers, οι Golden state Warriors, οι Oklahoma City Thunder, αλλά και οι Πάμπλουτοι Boston Celtics.

Οι Cavaliers βρίσκονται κάτω από μια μεγάλη πίεση και δεν έχουν περιθώρια για άλλα λάθη. Η λογική λέει ότι σύντομα θα παραχωρηθούν κάποιοι βασικοί παίχτες από το roster. Όλοι στο Cleveland ευελπιστούν να βρεθεί η χρυσή τομή, η ομάδα να ανακάμψει χωρίς να χρειαστεί να φύγει κάποιος από τους αστέρες της ομάδας και ιδίως ο εμβληματικός τους αρχηγός. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός οι Cleveland και ο ‘βασιλιάς’ Lebron James θα καθηλώσουν το κοινό με τις εξελίξεις να φουντώνουν όσο πλησιάζει η χειμερινή περίοδο μεταγραφών με την πόρτα της εξόδου να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά για ορισμένους παίχτες.

Γράφει ο Θάνος Γαλανόπουλος

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Παναγιώτης Ανδρεάδης, Φιλόλογος

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close