Search

Στο Μπλοκ 15 ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ

Χτες Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, λίγο πριν την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ επισκέφτηκε τον ιστορικό χώρο του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.

Ο Γερμανός Πρόεδρος, μετά της συζύγου του, επισκέφτηκε το Μπλοκ 15 του στρατοπέδου, σε μια συμβολική κίνηση.

Το «Μπλοκ 15» του στρατοπέδου ήταν ο χώρος συγκέντρωσης και μεταγωγής των κρατουμένων από ολόκληρη την Ελλάδα. Το στρατόπεδο άρχισε να λειτουργεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και σταμάτησε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1944, όταν οι Γερμανοί άρχισαν να αποσύρονται από τα ελληνικά εδάφη. Υπολογίζεται ότι από αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης πέρασαν συνολικά πάνω από 21.000 κρατούμενοι. Ανάμεσα τους και Εβραίοι, όπου η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, μεταφέρθηκε τελικά σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία.

Ο κ. Στάινμαϊερ μαζί με τη σύζυγο του ξεναγήθηκαν στους χώρους του στρατοπέδου και άκουσαν για τις ιστορίες των κρατουμένων. Στο τέλος, άφησαν στο χώρο λίγα λευκά λουλούδια, ως ένδειξη συγγνώμης για όσα διέπραξαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Η χθεσινή επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν λάβει κανείς υπόψιν, πως σήμερα 12 Οκτωβρίου η Αθήνα γιορτάζει τα 74 χρόνια απελευθέρωσης της από τους Ναζί.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close