Search

Η σεξοβόμβα της δεκαετίας του ‘60 Brigitte Bardot και η επική ζωή της

Είχε περισσότερους από 100 εραστές, συμπεριλαμβανομένων και γυναικών.

Προσπάθησε επίσης να αυτοκτονήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που αναφέρεται στην Γαλλίδα ηθοποιό, μοντέλο και τραγουδίστρια.

Η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας ήταν στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. Είχε μόλις ερωτευτεί τον Roger Vadim, τον τότε βοηθό διευθυντή, έξι χρόνια μεγαλύτερό της, αφού τον συνάντησε σε μια ταινία. Άρχισαν μια έντονη σχέση, αλλά όταν οι πλούσιοι γονείς της Bardot το ανακάλυψαν, απειλούσαν να την στείλουν στην Αγγλία. Ως αντίποινο, η Bardot, της οποίας η πρώτη φωτογράφηση σε περιοδικό ήταν στο Elle στην ηλικία των 15 ετών, προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Η Bardot άναψε το φούρνο και έβαλε το κεφάλι της μέσα, αλλά την πρόλαβαν οι γονείς της εγκαίρως. Οι γονείς της έκαναν πίσω, επιτρέποντας τη σχέση, αλλά απαγόρευσαν στο ζευγάρι να παντρευτεί μέχρι που η Bardot να γίνει 18 ετών. Έτσι, το 1952, όταν ο Bardot ήταν 18 ετών, παντρεύτηκε για πρώτη φορά.

Η Bardot είχε μαγευτεί από τον χαρισματικό Γάλλο.”Μου έδωσε την εντύπωση ενός «άγριου λύκου», γράφει η Bardot, «με κοίταξε, με τρόμαξε, με προσέλκυσε, δεν ήξερα πού ήμουν πια», γράφει η Ginette Vincendeau, η συγγραφέας του βιβλίου, Brigitte Bardot: Η ζωή, ο θρύλος, οι ταινίες. “Τον ήθελε.” Αλλά όχι για πολύ.

Ο Vadim έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 1956, “And God Created Woman”, με πρωταγωνίστρια τη γυναίκα του. Στα γυρίσματα, όμως, η Bardot ερωτεύτηκε τον συνπρωταγωνιστή της Jean-Louis Trintignant και μετά από τέσσερα σύντομα χρόνια γάμου, αυτή και ο Vadim χώρισαν.

«Ήξερα τι συμβαίνει και το περίμενα», λέει ο Vadim. «Θα προτιμούσα πάντα να έχω αυτό το είδος της συζύγου, γνωρίζοντας ότι είναι απίστευτο για μένα, αντί να έχω μια γυναίκα που με αγάπησε μόνο και όχι κανένας άλλος. Ήθελα μια γυναίκα με πνεύμα, με joie de vivre … μια γυναίκα με μια αίσθηση περιπέτειας και σεξουαλική περιέργεια».

Η Bardot είχε σίγουρα σε αφθονία αυτές τις ιδιότητες.

Μετά την επαφή της με τον Trintignant, «κοιμήθηκε» με πάνω από 100 άνδρες και γυναίκες, όπως λέει το βιβλίο. Τελικά συναντήθηκε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, τον Γάλλο ηθοποιό Jacques Charrier, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό παιδί της.

Η Bardot δεν περίμενε να γίνει μητέρα, αλλά ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Στα απομνημονεύματά της Initiales BB, περιγράφει τη φρίκη της, όταν έμεινε έγκυος το 1959, σε ηλικία 25 ετών: «Κοίταξα την επίπεδη, λεπτή κοιλιά μου στον καθρέφτη σαν έναν αγαπημένο φίλο τον οποίο επρόκειτο να κλείσω μ’ ένα καπάκι φέρετρου».

 

Έκανε προσπάθειες να αποβάλλει το παιδί επανειλημμένα, χτυπώντας το στομάχι της και ικετεύοντας τον γιατρό της για τη μορφίνη. Οι αποκαλύψεις οδηγούν σε δίκη από τον πρώην σύζυγό της και τον γιο της, Νικολά, ο οποίος ανατράφηκε από τον Charrier μετά το τέλος του τριετούς γάμου τους. Η Bardot δικάστηκε να καταβάλει στον γιο της αποζημίωση για τη βλάβη που του προξένησε σύμφωνα με το βιβλίο, στο οποίο αναφέρθηκε στον αγέννητο γιο της ως «καρκινικό όγκο» και είπε ότι «θα προτιμούσε να γεννήσει ένα μικρό σκυλί».

Στα 26α γενέθλιά της το 1960, αμέσως μετά τη γέννα του Νικολά, η Bardot προσπάθησε να αυτοκτονήσει και πάλι, σπάζοντας ένα μπουκάλι υπνωτικά χάπια και κόβοντας τους καρπούς της στη βίλα της στη Γαλλία, όπως αποκαλύπτει το νέο βιβλίο. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η Bardot είχε μια βαθιά ταραγμένη σχέση με τον Νικολά.

Δεν προσκλήθηκε στο γάμο του το 1982 και δεν τον είδε για μια δεκαετία, αλλά πιθανότατα πρόσφατα συμφιλιώθηκαν «Δεν είμαι φτιαγμένη να είμαι μητέρα», ομολόγησε η Bardot χρόνια αργότερα. «Δεν είμαι αρκετά ενήλικη – ξέρω ότι είναι φρικτό να πρέπει να το παραδεχτώ αυτό, αλλά δεν είμαι αρκετά ενήλικη για να φροντίζω ένα παιδί».

Μετά από περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας και περισσότερους συζύγους (ο τρίτος σύζυγός της, ο γερμανός playboy Gunter Sachs που πυροβόλησε τον εαυτό του το 2011), η Bardot έστρεψε την προσοχή της στον ακτιβισμό των δικαιωμάτων των ζώων και ίδρυσε ένα ίδρυμα για να φροντίσει για τα “ζώα που υποφέρουν” το 1986.

“Έδωσα τα νιάτα μου και την ομορφιά μου στους άνδρες, τώρα δίνω τη σοφία μου και την εμπειρία μου, το καλύτερο από τον εαυτό μου, στα ζώα”, λέει η Bardot.

Η Bardot παντρεύτηκε τον τέταρτο σύζυγό της, τον πολιτικό, τον Bernard d’Ormale το 1992. Το ζευγάρι ζει μαζί, μαζί με μία αγέλη αδέσποτων ζώων, σε μια απομονωμένη ιδιοκτησία στο St Tropez.

«Δεν μπορώ πλέον να περπατήσω, δεν μπορώ πλέον να κολυμπήσω, αλλά είμαι τυχερή όταν βλέπω πώς υποφέρουν τα ζώα, ξαφνικά, ανακαλύπτω ότι δεν έχω τίποτα να παραπονεθώ»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close