Search

Οι άστεγοι…. κοστουμάτοι της Ιαπωνίας

Το να συναντήσεις στο δρόμο κάποιον άστεγο να κοιμάται σε κάποιο παγκάκι με κουβέρτες, ή σκεπασμένο με αυτοσχέδια χαρτόκουτα, ώστε να προστατευτεί από το κρύο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ίσως το αντίθετο θα λέγαμε, καθώς πλέον είναι κάτι το συνηθισμένο σε πολλές πρωτεύουσες μεγάλων χωρών. Αυτό όμως που πραγματικά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία είναι, να συναντάς “κοστουμάτους” άνδρες να κοιμούνται σε παγκάκια ή ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Αυτό το περίεργο και σπάνιο περιστατικό συνέβη στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για άνδρες οι οποίοι γυρίζουν κατάκοποι από τη δουλειά, αφού εργάζονται πραγματικά από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Είναι υπάλληλοι και στελέχη επιχειρήσεων, όπου φθείρονται ψυχολογικά από το εργασιακό στρες και πέφτουν στο έδαφος σαν τα φύλλα των δέντρων. Η κόπωση είναι τέτοια που δεν προλαβαίνουν να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Η λύση του ξενοδοχείου είναι ακριβή, με αποτέλεσμα να κοιμούνται στους δρόμους.

H Guardian δημοσίευσε φωτογραφίες του Paweł Jaszczuk, ο οποίος ένα βράδυ περνώντας από μια στάση λεωφορείου φωτογράφησε τυχαία τον πρώτο «άστεγο με κοστούμι» που συνάντησε. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του: «Η αντίθεση όπου βλέπεις έναν καλοντυμένο άντρα στον δρόμο, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα», αλλά το μήνυμα ήρθε αργότερα, καθώς συνεχίζοντας τη βόλτα του στο δρόμο μεταξύ των σταθμών τρένων στο Τόκιο, βρήκε και άλλους αστέγους με κοστούμια να κείτονται στο δρόμο σαν δολοφονημένα πτώματα.

Συνεχίζοντας στην συνέντευξη του δικαιολόγησε το γεγονός που τράβηξε φωτογραφίες λέγοντας πως «Έπρεπε να είναι καλοντυμένοι, με μια ενδιαφέρουσα πόζα και κάτι έξτρα για να κάνει τη φωτογραφία ενδιαφέρουσα. Ήθελα ένα λουκ που να μοιάζει με περιοδικό μόδα».

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close