Search

Στην Αθήνα τρεις μεγάλες εκθέσεις για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Στην Αθήνα για πρώτη φορά, έρχονται τρεις μεγάλες εκθέσεις για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα σπουδαία έργα του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, αλλά και πτυχές της ζωής του. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2019.

Η έκθεση θα φέρει τον τίτλο «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» και θα το παρουσιάσει η εταιρεία παραγωγής «Λάβρυς» σε συνεργασία με την Grande Exhibitions.

Ο χώρος της έκθεσης θα φιλοξενηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, η έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» τιμά τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι 500 χρόνια μετά το θάνατό του επιδεικνύοντας το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του.

Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης, 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι και 17 θεματικές ενότητες, όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο. Ακόμη, οι επισκέπτες θα μπορούν έρθουν σε επαφή με διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση δια της αφής, αλλά και να κατανοήσουν επεξηγήσεις για τις θεωρίες και τα έργα του Ντα Βίντσι. Επίσης, θα γίνει ανάλυση στο ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών, καθώς και αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές.

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές θα είναι από τις 13:30 έως 23:00 ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως 23:00. Η τελευταία είσοδος θα είναι στις 21:00. Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close