Search

Από πνευμονική ίνωση πάσχει η Πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Mette-Marit

Η Mette-Marit, σύζυγος, του Πρίγκιπα της Νορβηγίας Haakon, διεγνώσθη με πνευμονική ίνωση τον Οκτώβριο του 2018 και παρά την σοβαρότητα της υγείας της εκείνη είναι αισιόδοξη για το μέλλον.

Η 45χρονη, έγινε πριγκίπισσα το 2001 και έκτοτε πρωτοστατεί σε ανθρωπιστικά προγράμματα και στις τέχνες.

Γεννημένη στο Kristiansand, στη Νότια Νορβηγία. Από μικρή αγαπούσε την ιστιοπλοΐα και ήταν μέλος του τοπικού ιστιοπλοϊκού συλλόγου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το volley, όπου πήρε δίπλωμα προπονήτριας και διαιτητή.

Η Mette-Marit, γνώρισε για πρώτη φορά τον πρίγκιπα της, στα τέλη της δεκαετίας του 90, στο garden party, ενός μουσικού φεστιβάλ, όμως το ειδύλλιο μεταξύ τους δεν προχώρησε. Σε ένα παιχνίδι της μοίρας, και αφού εκείνη πλέον είναι ανύπαντρη μητέρα ενός παιδιού, συναντάει εκ νέου τον πρίγκιπα Haako, σε ένα ακόμα party ενός φεστιβάλ.

Η πριγκίπισσα, είναι αντιπρόσωπος για το UNAIDS, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση για το HIV/AIDS. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος οργανώσεων που ασχολούνται με τον πολιτισμό, όπως το Amandus Film Festival, του Ερυθρού Σταυρού Νορβηγίας και του Νορβηγικού Συμβουλίου για Πνευματική Υγεία.

Γνωρίζει πως η κατάσταση της υγείας θα την αποτρέψει από το να δουλέψει όσο θα ήθελε.

«Αν και μια τέτοια διάγνωση θέτει όρια στις δραστηριότητές μου, χαίρομαι που η νόσος ανακαλύφθηκε νωρίς. Ο στόχος μου είναι ακόμα να δουλέψω και να συμμετάσχω όσο το δυνατόν περισσότερο στα επίσημα προγράμματα», λέει η Πριγκίπισσα.

Περισσότερες εξετάσεις θα γίνουν στο μέλλον για την πορεία της υγείας της. Η πριγκίπισσα, είχε ταλαιπωρηθεί και παλαιότερα από προβλήματα υγείας, και αυτή η διάγνωση ρίχνει φως στο τι τα προκάλεσε.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close