Νέο σύστημα για την ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ Νέο σύστημα για την ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ
Με τη βοήθεια ενός νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, ανεπτυγμένο από ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι δυνατή, μέσω ανάλυσεις απεικονιστικών εξετάσεων, να ανιχνεύσει ποιοι ασθενείς... Νέο σύστημα για την ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ

Με τη βοήθεια ενός νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, ανεπτυγμένο από ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι δυνατή, μέσω ανάλυσεις απεικονιστικών εξετάσεων, να ανιχνεύσει ποιοι ασθενείς θα εμφανίσουν Αλτσχάιμερ, πριν τη διαγνώσουν οι γιατροί.

Η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, είναι πολύ σημαντική και με τη χρήση αυτού του νέου συστήματος μπορεί να γίνει τουλάχιστον έξι χρόνια πριν από τους γιατρούς.

Πως επιτυγχάνετε όμως αυτή η διάγνωση από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης;

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο βαθιάς μάθησης, στον οποίο έμαθαν να αναλύει εξετάσεις τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET). Το δείγμα μελέτης ήταν 40 ασθενείς, και είχε 100% στην ανίχνευση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Radiology” της Ακτινολογικής εταιρίας της Β. Αμερικής.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: