Search

Le Figaro: Αθήνα, ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δημοσίευσε ένα πλούσιο ρεπορτάζ με τίτλο «Αθήνα, ο χειμώνας της πηγαίνει τόσο πολύ». Οι Γάλλοι αγαπούν την Ελλάδα και δεν διστάζουν να το δείξουν ακόμα και την χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, τρεις σημαντικές εκθέσεις και μία νέα όπερα, ζωντανεύουν αυτήν την περίοδο την ελληνική πρωτεύουσα, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον δυναμισμό της πόλης.

H Figaro παρουσιάζει τις εκθέσεις: «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την αναδρομική έκθεση στο Γιάννη Μόραλη-ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα-στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς και την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «Αντί», τη λέξη που ενσαρκώνει όλες τις αντιθέσεις: πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, συστημικές. «Είναι στην Ελλάδα που ξεκίνησε η αντίδραση και όπου το να αντιτίθεσαι έγινε η κανονικότητα», υπογραμμίζει ο διευθυντής της Μπιενάλε Poka-Yio.

Ακόμα, η Figaro αναφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος με τη νέα λυρική σκηνή, για το οποίο κάνει ιδιαίτερη μνεία και τονίζει, ότι αποτελεί το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της αναβάθμισης της ελληνικής πρωτεύουσας.

Από το δημοσίευμα δεν γίνεται να απουσιάζει φυσικά και το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου συνεχώς ανανεώνεται και γίνεται φιλικό και ευχάριστο, με τους πεζόδρομους, τα καφέ – μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.

Οι περιοχές του Ψυρρή, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Κουκάκι ακόμα και το Παγκράτι είναι “μοδάτες” περιοχές, όπου αρκεί μία και μόνο αχτίδα ήλιου για να γεμίσουν τα καφέ και οι πεζόδρομοι της πόλης με κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close