Search

Στην κορυφή και πάλι το σποτ του ΕΟΤ “Greece: A 365-Day Destination”

Ανάμεσα από 29 υποψηφιότητες το σποτ του ΕΟΤ “Greece: 365 – Day Destination”, ψηφίστηκε ως η καλύτερη ταινία τουρισμού για το 2018, κατακτώντας το βραβείο “People’ s Choice Award World’s Best Tourism Film 2018” της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals). Βρέθηκε στην 1η θέση της κατάταξης μέσα από ψηφοφορία που διεξήχθη σε 136 κράτη. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως από τη δεύτερη ταινία κατά σειρά κατέλαβε διπλάσιο αριθμό ψήφων.

Είναι η 8η διάκριση για τη φετινή χρονιά και αποτελεί αρωγό της προώθησης και προβολή της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής, που σχεδίασε το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά. Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή στη Βιέννη. Για λογαριασμό του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ το βραβείο δόθηκε στον δημιουργό του σποτ κ. Αντώνης Θεοχάρη Κιούκα και στην προϊσταμένη Υπηρεσίας του ΕΟΤ της Αυστρίας κ. Ελένη Μελιτά.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βιέννη το βράδυ της απονομής παρέθεσε δεξίωση προς τιμή της βραβευθείσας ταινίας. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο εκτελών χρέη Πρέσβη κ. Νικόλαος Σαπουντζής, βραβευθέντες σκηνοθέτες παγκόσμιου βεληνεκούς, διευθυντές φεστιβάλ τουριστικών ταινιών, εκπρόσωποι οργανισμών τουρισμού άλλων χωρών και δημοσιογράφοι.

Οι ευχαριστίες της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, για τη μεγάλη διάκριση της CIFFT, μεταβιβάστηκαν μέσω του κ. Κιούκα.

Με στόχο την προώθηση και προβολή της αξίας της αριστείας ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες που δημιουργούνται για την προώθηση ενός προορισμού ή ενός τουριστικού προϊόντος, η CIFFT διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών διεθνώς. Το ελληνικό σποτ έθεσε υποψηφιότητα στη Διεθνή Επιτροπή της CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, όπου είναι και η έδρα της CIFT.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close