Search

Το ελληνικό γιαούρτι έχει τα χαμηλότερα ποσοστά ζάχαρης σύμφωνα με Βρετανική έρευνα

Με επικεφαλής την Δρ. Μπερναντέτ Μουρ, διεξήχθη έρευνα στα Πανεπιστήμια του Λιντς και του Σάρεϊ, αναφορικά με την ποσότητα ζάχαρης σε γιαούρτια των ψυγείων των Βρετανικών σούπερ μάρκετ.

Ο αριθμός των γιαουρτιών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα ήταν 921, ανάμεσα τους αρκετά βιολογικά και η μελέτη απέδειξε, πως μόνο τα ελληνικά ή ελληνικού τύπου γιαούρτια δεν είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ζάχαρης από του αναγραφόμενου.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “BMJ Open” και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα γιαούρτια είχαν παραπάνω από 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γιαουρτιού, ξεπερνώντας έτσι τους κανονισμούς που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσκόμιση της ετικέτας του πράσινου προϊόντος, δηλαδή αυτού με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Μόνο το 9% των γιαουρτιών, ήταν εντός ορίων, ενώ στα παιδικά μόνο το 2%. Τα περισσότερα ποσοστά ζάχαρης σημειώθηκαν στα γιαούρτια-επιδόρπια με ποσοστό 16.4%. Τα ελληνικά και ελληνικού τύπου γιαούρτια, ήταν αυτά με τα χαμηλότερα ποσοστά ζάχαρης και την περισσότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close