Search

Ποια η σχέση μεταξύ βάρους και ψυχολογίας;

Μια βρετανο-αυστραλιανή έρευνα, φέρεται να να ξεκλείδωσε τη σχέση μεταξύ των παραπανίσιων κιλών και την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Η μελέτη έδειξε, πως η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και κατάθλιψης, έχει ψυχοσωματικές συνιστώσες.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας “International Journal of Epidemiology”, έδειξε πως άνθρωποι με μεγαλύτερο δείκτη σωματικής μάζας, έχουνε περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη. Παραπάνω από 290.000 άτομα πήραν μέρος στην έρευνα ηλικίας 37 ως 73, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ οι 49.000 εκ των οποίων, έπασχαν από κατάθλιψη. Μελέτησαν 73 παραλλαγές γονιδίων που είναι συνδεδεμένες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος και 14 γονιδιακές παραλλαγές που συνδέονται με υψηλά ποσοστά λίπους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η σχέση παχυσαρκίας-κατάθλιψης ισχύει περισσότερο στις γυναίκες, που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην εικόνα του σώματος τους, όμως διαπιστώθηκε πως αυτοί με μεγαλύτερο ΔΜΣ και κατ’ επέκταση μεγαλύτερο βάρος έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Επίσης, η αύξηση του ΔΜΣ, αυξάνει και τις πιθανότητες για κατάθλιψη.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close