Search

Επανδρωμένη αποστολή στον Άρη προγραμματίζει ο Elon Musk

Σε εφτά χρόνια θα υπάρχει δυνατότητα ενός επανδρωμένου ταξιδιού στον Άρη, σύμφωνα με τον CEO της Tesla και της SpaceX, Elon Musk. Εκείνος είναι αποφασισμένος να πάρει μέρος στην αποστολή και να πάει στον Άρη.

Αυτή η αποστολή θα έχει ως σκοπό τη δημιουργία βάσης και την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη. Σύμφωνα με τον Musk, το κόστος, για κάθε άτομο θα ανέρχεται στις 200.000 δολάρια. Η επικινδυνότητα αυτού του ταξιδιού είναι πάρα πολύ μεγάλη όπως εξήγησε σε δήλωση του ο δισεκατομμυριούχος.

«Η πιθανότητα θανάτου στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη… Τα πράγματα θα είναι δύσκολα, υπάρχει πράγματι μεγάλη πιθανότητα θανάτου».

Δήλωσε σίγουρος με την απόφαση του, στα Βρετανικά μέσα Guardian και Independent, λέγοντας, «ξέρω ακριβώς τι κάνω. Εννοώ να μετακομίσω εκεί». Συνέχισε λέγοντας «νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι».

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : Time Magazine

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close