Search

Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius: Η ζωή και το έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην Αθήνα

Ο μεγάλος ζωγράφος της Αναγέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι «επισκέπτεται» την Αθήνα για πρώτη φορά στις 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2019. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και έχει τίτλο “Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius”.

Την έκθεση έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς – η ίδια που είχε διοργανώσει και την διαδραστική έκθεση “Van Gogh Alive – The Experience” τον προηγούμενο χρόνο πάλι στην Αθήνα –  σε συνεργασία με τη Grande Exhibitions. Με τη συνδρομή επίσης του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από την Ιταλία και τη Γαλλία, η έκθεση επιχειρεί να καλύψει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της μεγαλύτερης ιδιοφυΐας σε πανανθρώπινο επίπεδο 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Το παλιό αμαξοστάσιο μεταμορφώνεται σε εκθεσιακό χώρο για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική διαδραστική εμπειρία μέσα από τρεις εκθέσεις. Χρησιμοποιείται η διαδραστική και βιωματική τεχνολογίας SENSORY4™.

Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, καθώς και 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Η δεύτερη αίθουσα, “Da Vinci Alive – The Experience”, φιλοξενεί μια μοναδική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία, που φέρνει στο φως τη ζωή και το έργο του μέγιστου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τελευταία και τρίτη αίθουσα είναι εκείνη με τίτλο «Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα», που στόχο έχει να ξεδιπλώσει στον θεατή τα μυστικά του πιο φημισμένου έργου ζωγραφικής της αρχαιότητας. Η αινιγματική Μόνα Λίζα μας αποκαλύπτεται για πρώτη φορά με την επιστημονική ματιά του Pascal Cotte και της βοήθειας του Lumiere Technology Institute.

Περιληπτικά, η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης, καθώς και 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεών του. Παράλληλα, υπάρχουν 7 θεματικές ενότητες, που βοηθούν στην κατανόηση και στην ανάδειξη του έργου του μεγάλου ζωγράφου, μέσα από διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση μέσω της αίσθησης της αφής. Οι επεξηγήσεις των εκθεμάτων καλύπτονται από πλήρεις αφηγήσεις και η ανάλυση και το ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι γίνεται με τη χρήση διαδραστικών και τεχνολογιών ψυχαγωγίας. Τέλος, αντιπαραβάλλεται στον θεατή η σχέση ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Πληροφορίες Εισιτηρίων:
Προπώληση: www.viva.gr | 11876 | Από 8€ έως 15€
Κανονικές Τιμές:
Ενήλικες: 15€
Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12€
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 210 7258510.

Πακέτα εισιτηρίων:
Family 1:  4 ατόμων: 1 ενήλικας + 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 45€
Family 2:  4 ατόμων: 2 ενήλικες + 2 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 48€
Family Max:  5 ατόμων: 2 ενήλικες + 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 59€
Family Plus:  6 ατόμων: 2 ενήλικες + 4 Παιδιά
Τιμή Πακέτου: 70€

Πηγή: Ελculture

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close