Search

Τα κρούσματα του HIV αυξήθηκαν στην Ανατολική Ευρώπη και μειώθηκαν στη Δυτική

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Εκδηλώσεις και δράσεις λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια με κύριο σκοπό την καταπολέμηση, αλλά και την πρόληψη του AIDS. Ειδικοί της παγκόσμιας δημόσιας υγείας ανακοίνωσαν, πως με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, διαγνώστηκαν περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι στην Ανατολική Ευρώπη τον περασμένο χρόνο, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην περιοχή, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και το περιφερειακό γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), 160.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν στην Ευρώπη με τον HIV.

“Είναι δύσκολο να την χαρακτηρίσουμε καλή είδηση δεδομένου ότι ήταν μια ακόμη χρονιά απαράδεκτα υψηλών ποσοστών ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον HIV”, είπε η Σουζάνα Τζακάμπ, η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ. Η ίδια κάλεσε τις κυβερνήσεις και τους αξιωματούχους υγείας να αναγνωρίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Στην έκθεση για την ασθένεια αναφέρεται ότι ένας λόγος που συνεχίζουν να εμφανίζονται κρούσματα του ιού στην Ευρώπη είναι, ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό, διαγιγνώσκονται αργά και χωρίς να το γνωρίζουν μεταδίδουν τον ιό και σε άλλους. Επίσης, η έκθεση διαπιστώνει ότι στην περιοχή της Ευρώπης οι άνδρες μολύνονται δυσανάλογα από τον HIV με το 70% των νέων κρουσμάτων HIV που διαγνώστηκαν το 2017 να αφορά άνδρες.

Από το ξέσπασμα της επιδημίας του AIDS την δεκαετία του 80, περισσότεροι από 77 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί από τον HIV, ενώ σχεδόν οι μισοί 35.4 εκατομμύρια, έχουν πεθάνει από AIDS.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close