Search

Η βία κατά των γυναικών αυξάνεται παγκοσμίως και το σπίτι θεωρείται το πιο φονικό μέρος

Σύμφωνα με μελέτη των Ηνωμένων Εθνών, το σπίτι αποτελεί το πιο επικίνδυνο μέρος για μια γυναίκα. Το πιο ανατριχιαστικό εύρημα αυτής της μελέτης είναι πως ο αριθμός γυναικών που σκοτώθηκαν από τον σύντροφο τους αυξάνεται παγκοσμίως.

Μόλις το προηγούμενο έτος, 50.000 γυναίκες δολοφονήθηκαν παγκοσμίως από έναν νυν ή έναν πρώην σύντροφο ή ένα μέλος της οικογένειάς τους. Πιο συγκεκριμένα 137 γυναίκες δολοφονούνται ανά ημέρα ή έξι ανά ώρα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

«Ενώ η τεράστια πλειονότητα των θυμάτων ανθρωποκτονιών είναι άνδρες, οι γυναίκες εξακολουθούν να πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα ως αποτέλεσμα της ανισότητας των φύλων, των διακρίσεων και των αρνητικών στερεοτύπων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκτελεστικός διευθυντής του UNODC, Γιούρι Φεντότοφ.

Μολονότι εκστρατείες όπως το #Με Τοο λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, (όπου οι γυναίκες καταγγέλλουν δημόσια τη σεξουαλική παρενόχληση), ο κίνδυνος πιθανής δολοφονίας ελοχεύει.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση υπήρξε αύξηση από το 2012 έως το 2017 στον συνολικό αριθμό των δολοφονιών των γυναικών. Πολλές δολοφονήθηκαν από συντρόφους τους που τις κακοποιούσαν, ενώ άλλες ήταν θύματα των λεγόμενων εγκλημάτων τιμής ή διαφορών για θέματα προίκας.

«Αυτά τα σοκαριστικά ευρήματα δείχνουν τις καταστροφικές συνέπειες της ανισότητας των φύλων που διαιωνίζουν τη βία κατά των γυναικών», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation η Σάρα Μάστερς, διευθύντρια στην ομάδα προάσπισης δικαιωμάτων Womankind Worldwide.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί για περαιτέρω δράση, ώστε να καταπολεμηθεί η βία με βάση το φύλο, προτείνοντας μεγαλύτερο συντονισμό ανάμεσα στην αστυνομία, στους γιατρούς, στις κοινωνικές υπηρεσίες από κοινού με την εργασία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης θα είναι διαθέσιμες για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close