Search

Κεριά δεκαπέντε χρόνων σβήνει φέτος η Ονειρούπολη

Τα 15α γενέθλια της γιορτάζει φέτος η Ονειρούπολη, το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δράμα που φιλοξενεί πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με τον Γιώργο Ψαρρά, πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Όπως σημειώνει ο κύριος Ψαρράς, το χωριό της Ονειρούπολης, ξεπερνάει τον εαυτό του χρόνο με το χρόνο, καθώς έχει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

“Ξεκινάμε στις 4 Δεκεμβρίου, της Αγίας Βαρβάρας που είναι η Πολιούχος της πόλης μας. Την έναρξη σηματοδοτεί εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, όπου τα μέλη του στις 11 το πρωί μοιράζουν στον κόσμο το παραδοσιακό έδεσμα “Βαρβάρα”, λέει ο κύριος Ψαρράς.

Το χωριό που τα όνειρα μικρών και μεγάλων γίνονται πραγματικότητα, θα κλείσει της πόρτες του στις 2 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θα υπάρξουν δράσεις για όλους.

“Έχουμε πολλές δωρεάν δράσεις, συναυλίες, το fun park, τα σπιτάκια με τις λιχουδιές και τα εδέσματα” και συνέχισε λέγοντας, “δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κοινωνική δράση της Ονειρούπολης”.

Φέτος, όπως είπε και ο κύριος Ψαρράς, θα συγκεντρωθούν χρήματα για τον σύλλογο καρκινοπαθών του νομού Δράμας, ώστε να δημιουργηθεί ογκολογικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της πόλης. Μια ομάδα ξωτικών του Άγιου Βασίλη από την Ονειρούπολη, θα επισκεφτεί τον σύλλογο Ελπίδα στην Αθήνα, ώστε να μοιράσει χαρά και στα παιδιά που δεν μπορούν να επισκεφτούν το χωριό.

Με την λειτουργία της Ονειρούπολης τονώνεται η οικονομία της Δράμας, αλλά και το συνολικό θετικό κλίμα και η γιορτινή διάθεση.

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : ΕΡΤ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close