Search

Περιπτώσεις διάσημων που προσβλήθηκαν από AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όσον αφορά το AIDS, έχουμε τρεις περιπτώσεις διάσημων που είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Freddie Mercury

Freddie Mercury performs on stage at Live Aid on July 13, 1985. Picture: Peter Still/Redferns

Για τον Mercury, οι συστάσεις είναι περιττές, καθώς είναι μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Ήταν η φωνή των Queen, συμπεριλήφθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001 και στο Songwriters Hall of Fame το 2003. Σε ηλικία 45 ετών, το 1991, το χαμόγελο από τα χείλη του έσβησε, καθώς ο Freddie είχε επιπλοκές από τον ιό AIDS. Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού σούπερσταρ είχαν αρχίσει να υπάρχουν από το 1986, όμως η επίσημη ανακοίνωση ήρθε από εκείνον στις 23 Νοεμβρίου του 1991 και η επόμενη μέρα, τύλιξε στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους αλλά και τους εκατομμύρια φαν του. Το 2018 η ταινία με τίτλο “Bohemian Rhapsody”, με πρωταγωνιστή τον Rami Malek στο ρόλο του Mercury, συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Charlie Sheen

CREDIT: MATT BARON/BEI/REX SHUTTERSTOCK

Ο Charlie Sheen, είναι γνωστός και για τον ρόλο του Charlie Harper, στην κωμωδία που προβαλλόταν στο Αμερικανικό δίκτυο CBS, «Two and a half men». Εκείνος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, το όνομά του έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα, κυρίως για τον τρόπο ζωής τους. Παρολίγον θανατηφόρα υπερβολική δόση κοκαΐνης το 1998, σύλληψη για επίθεση προς την τότε γυναίκα του Brooke Mueller το 2009. Το Νοέμβριο του 2015, ο Sheen αποκάλυψε πως είναι θετικός στο HIV, με αυτό το νέο όμως αυξήθηκε η ευαισθητοποίηση του κόσμου και έγιναν 1.25 εκατομμύρια αναζητήσεις με τις λέξεις κλειδιά HIV/AIDS και το «Charlie Sheen effect», είχε ως αποτέλεσμα την κατά 95% αύξηση στα λιανικής πώλησης kit για τεστ HIV.

Magic Johnson Jr.

Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Πρώτος στα draft του 1979, ο Magic Johnson, ανδρώθηκε στους Los Angeles Lakers, φορώντας το νούμερο 32. Φόρεσε πέντε φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και ήταν τρεις φορές MVP στους τελικούς του πρωταθλήματος. Μια πολύ λαμπρή καριέρα για τον point guard των Lakers, που σε 905 παιχνίδια σκόραρε 17.707 πόντους, είχε 6.559 rebound και 10.141 assist. Είχε το δικό του γρήγορο στυλ παιχνιδιού, κάνοντας πάσες χωρίς να κοιτάει, κάνοντας assist για alley-oop από τη μέση του γηπέδου κ.α. Το 1991 όμως, ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από HIV και δημιούργησε το Magic Johnson Foundation, που βοηθά στη μάχη κατά του ιού. Επίσης είχε γίνει και Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της National Commission of AIDS, της προεδρίας Bush, όμως κατέληξε να αποχωρεί καθώς θεωρούσε πως η γνώμη του δεν ακουγόταν και διαφωνούσε με τις αποφάσεις της Commission.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close