Search

Χαρακτηριστικά «ιδιαίτερα» όμορφων ανθρώπων

Η ομορφιά είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  που μπορούν να κατηγοριοποιήσουν κάποιον ως όμορφο ή άσχημο. Τα άτομα με διαφορετικές διαταραχές ή παραμορφώσεις είναι τελικά σε θέση να δείξουν την αληθινή τους ομορφιά μέσω των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης ή μέσω της επαγγελματικής τους καριέρας. Ακολουθούν μερικά από τα σπανιότερα χαρακτηριστικά ανθρώπων που δε διστάζουν να δείξουν τη μοναδικότητά τους σε όλο τον κόσμο, δίνοντας το μάθημα πως όλοι μας θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε.

Αλβινισμός

Αυτό το πανέμορφο μοντέλο φωτογραφήθηκε σε ηλικία 16 ετών από τον ταλαντούχο φωτογράφο Danil Golovkin. Το όνομά της είναι Nastya Kumarova και έχει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με κούκλα πορσελάνης, αλλά στην πραγματικότητα έχει αλβινισμό, μια σπάνια γενετική διαταραχή. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται απ’ αυτήν δεν έχουν χρωματισμό στα μάτια, τα μαλλιά και το δέρμα. 

Ο Sir Maejor Page, ή αλλιώς γνωστός στα Social Media ως «O Υπουργός Δικαιοσύνης», είναι μοντέλο και πάσχει από το σύνδρομο του αλμπινισμού. Παρολαυτά, συμμετείχε σε ταινίες και η καριέρα του ακμάζει μέσω της υπέροχης εμφάνισής του.

Σύνδρομο “Ehlers-Danlos”

Η 27χρονη Sara Geurts χρησιμοποιεί το μόντελινγκ για να ευαισθητοποιήσει για τη σπάνια γενετική της κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο “Ehlers Danlos”. Έμαθε με την πάροδο του χρόνου να αγκαλιάσει τον εαυτό τηε και να δείξει πως το δέρμα της φαίνεται όμορφο και μοναδικό.

Εκτοδερματική δυσπλασία

Αυτό το όμορφο 26χρονο μοντέλο από τη Γερμανία γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται εκτοδερματική δυσπλασία και επηρεάζει τη δομή του προσώπου της. Μέσα από την αγάπη της για τη φωτογραφία και την αισιοδοξία που τη χαρακτηρίζει, έδωσε έμπνευση σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.

Anisocoria

Δεν είναι τέχνασμα. Είναι στην πραγματικότητα μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται “anisocoria”, στην οποία οι κόρες των ματιών είναι άνισου μεγέθους. Η μία λειτουργεί σωστά, ενώ η άλλη παραμένει μόνιμα σε σταθερή θέση.

Δερματογραφία

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα οδυνηρό τρισδιάστατο τατουάζ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει το 2% του πληθυσμού της γης και ονομάζεται δερματογραφία. Η δερματογραφία, αλλιώς γνωστή και ως «γράψιμο δέρματος», προκαλεί σημάδια στο δέρμα, που εξαφανίζονται σε 30 λεπτά, ακόμα κι αν έχει γρατσουνιστεί ελαφρώς. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση του δέρματός τους για να δημιουργήσουν προσωρινά έργα τέχνης στο σώμα τους και να τα μοιραστούν με τον κόσμο.

Σπάνια σημάδια ομορφιάς

Οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλώνουν περιφρονώντας τα σημάδια τους και προσπαθούν να τα αφαιρέσουν, όταν προκύψει η ευκαιρία. Όμως η Cassandra, μια όμορφη χορεύτρια με τεράστια καριέρα, μπόρεσε να δει την αληθινή ομορφιά στο εκ γενετής σημάδι της κάτω από το μάτι της.

Σύνδρομο “Waardenburg”

Η Stef Sanjati είναι You Τuber, που έγινε γνωστή όταν δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με το σύνδρομο “Waardenburg”, μια γενετική μετάλλαξη που κληρονόμησε. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από διαφορετικούς βαθμούς κώφωσης, δομικά ελαττώματα στο πρόσωπο και μεταβολές της χρώματος του δέρματος. Οι άνθρωποι που έχουν με αυτό το σύνδρομο έχουν ιδιαίτερα λαμπερά μπλε μάτια, που συχνά περιγράφονται ως στο χρώμα του πάγου.

Το σύνδρομο των «Ματιών της γάτας»

Αυτό το όμορφο αγόρι, του οποίου τα μάτια μοιάζουν με μάτια άγριας γάτας, έχει μια σπάνια χρωμοσωμική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο των «ματιών της γάτας». Τα άτομα με αυτήν την διαταραχή έχουν διάφορες δυσπλασίες που επηρεάζουν την ίριδα και τα αυτιά. Αυτή η διαταραχή δεν κληρονομείται, αλλά εμφανίζεται τυχαία κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εξαιρετικά μακριά πόδια

Η όμορφη Os Ostergren, που έχει κερδίσει τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στα Social Media, έχει τα μακρύτερα πόδια στον κόσμο. Έχουν μήκος 108 cm και είναι δυσανάλογα σε σχέση με το υπόλοιπό της σώμα. Ωστόσο, αυτό δεν την σταμάτησε ποτέ παρά το bullying που αντιμετώπισε από τα άλλα παιδιά ως έφηβη. Έμαθε να αγκαλιάζει τα όμορφα πόδια της και αγαπά το bodybuilding. 

“Αργυρία”

Αυτό μπορεί να μοιάζει με περίπτωση επεξεργασίας του Photoshop, αλλά είναι στην πραγματικότητα η σπάνια περίπτωση της “Αργυρίας”. Ο Paul Karason πάσχει από μια κακή περίπτωση δερματίτιδας και οι γιατροί του έδωσαν ένα φάρμακο με ενώσεις αργύρου για να θεραπεύσει την κατάστασή του. Οι ενώσεις αυτές αντιδρούν όμως στο φως λόγω της μελανίνης, αλλά αντί να δίνει μαύρισμα στο πρόσωπο, αντίθετα μετατρέπουν το δέρμα σε ασήμι. Δυστυχώς, το ασήμι δε διαλύεται, πράγμα που σημαίνει ότι το ασημένιο δέρμα είναι μη αναστρέψιμο.

Hirsutism

Η 24χρονη Dakota Cooke, αλλιώς γνωστή στην Instagram ως «Ντακότα η Γενειοφόρος Κυρία» ζει στο Λος Άντζελες και έχει μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται “hirsutism”, που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και υπερβολική ανάπτυξη των τριχών του προσώπου. Αγκάλιασε την ομορφιά και τη μοναδική της εμφάνιση, δεν άφησε τίποτα να σταθεί στον δρόμο της και έγινε μια επιτυχημένη performer.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: Bright Side

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close