Search

Δίδυμες διαφορετικού χρώματος δίνουν μήνυμα κατά του ρατσισμού

Η Millie και η Marcia, είναι δύο δίδυμες, δώδεκα ετών, από τη Μεγάλη Βρετανία που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας τους.

Αυτό που τις κάνει ξεχωριστές, είναι πως αν και δίδυμες, έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Μέχρι και τα όνομα τους είναι αλληλένδετα, η μια δίδυμη ονομάζεται Millie Marcia Madge Biggs και η δεύτερη Marcia Millie Madge Biggs.

Από σχετικά μικρή ηλικία παρουσίαζαν κοινά χαρακτηριστικά αλλά είχαν διαφορές στα χρώματα τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η μητέρα τους, Amanda, όταν ήταν ακόμα μωρά και τις πήγαινε βόλτα με το καρότσι, την σταματούσαν να την ρωτήσουν αν είναι δίδυμες.

Λόγω της διαφοράς του χρώματος τους, πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως είναι απλώς φίλες. Και όπως λέει η Marcia, όταν μαθαίνουν πως είναι δίδυμες, σοκάρονται γιατί η μια είναι λευκή και η άλλη έγχρωμη.

Τα δύο αυτά υπέροχα και ξεχωριστά κορίτσια, φιλοξενήθηκαν εξώφυλλο του National Geographic, στο λεγόμενο «Race Issue», που σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των αναγνωστών ενάντια στο ρατσισμό.

Τα δύο κορίτσια αντιλαμβάνονται τον ρατσισμό ως έννοια. Η Millie εξηγεί πως ρατσισμός είναι όταν κάποιος σε κρίνει για το χρώμα του δέρματος σου και όχι για τον χαρακτήρα σου, ενώ η Marcia λέει πως ο ρατσισμός είναι κάτι κακό γιατί πληγώνει τα αισθήματα των ανθρώπων.

Πηγή : National Geographic

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close