Λογοκρισία ασκεί σε θρησκευτικά άρθρα εκδότης περιοδικού στον Καναδά Λογοκρισία ασκεί σε θρησκευτικά άρθρα εκδότης περιοδικού στον Καναδά
Απαγόρευση άρθρων που αφορούν θρησκευτικά ζητήματα, έθεσε ο εκδότης Udo Schuklenk του περιοδικού “Developing World Bioethics”. Η απόφαση αυτή δεν αφορά θρησκευτικές προκαταλήψεις, αλλά... Λογοκρισία ασκεί σε θρησκευτικά άρθρα εκδότης περιοδικού στον Καναδά

Απαγόρευση άρθρων που αφορούν θρησκευτικά ζητήματα, έθεσε ο εκδότης Udo Schuklenk του περιοδικού “Developing World Bioethics”.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά θρησκευτικές προκαταλήψεις, αλλά επικαλείται το επιχείρημα της κοινής λογικής ως προς τη θρησκεία  Θεωρεί πως ότι ανάγεται σε χώρους που συνεπάγονται με την ύπαρξη μη παρατηρήσιμων υπερφυσικών δυνάμεων, κατευθύνουν το άτομο ως προς τον τρόπο που θα πρέπει να ζει τη ζωή του. Πιστώνει την καθοδήγηση αυτή σε θρησκευτικά έγγραφα, αφού το περιεχόμενό τους έχει σχέση με τέτοια ζητήματα.

Περιληπτικά, η δήλωση του Schuklenk αναφέρεται στο γεγονός πως οι κοινωνίες των ανθρώπων δεν μπορούν να λειτουργήσουν εύρυθμα αν κρίνουν συνεχώς την αλήθεια ή τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ατόμου. Θεωρεί επικρατούσες τα επιχειρήματα που βασίζονται στη λογική.

Το περιοδικό “Developing World Bioethics” συνεργάζεται με το “Bioethics”, στο οποίο ο Schuklenk είναι επίσης συντάκτης.

Πηγή: Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: