Search

Αυξημένες οι περιπτώσεις καρκίνου στο πάγκρεας

Αύξηση σημειώνει ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο στο πάγκρεας στην Ευρώπη την περίοδο 1990-2016. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οργάνωση γαστρεντερολόγων, υπήρξε 5% αύξηση και είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες 4 πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

Ο παγρεατικός καρκίνος είναι πλέον πιο θανατηφόρος από τον καρκίνο του μαστού, ενώ ο καρκίνος στους πνεύμονες, του παχεός εντέρου και του προστάτη σιγά σιγά έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, μετά το 1990.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας όμως, αργεί να εκδηλώσει συμπτώματα και έτσι είναι πιο δύσκολη η ανίχνευσή του και τα θύματά του ανέρχονται σε 95.000 κάθε χρόνο. Οι ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας συνήθως δεν ξεπερνούν τους 4.6 μήνες ζωής, μετά την πρώτη διάγνωση.

Μπορεί η θνησιμότητα σε αυτό το είδους καρκίνου να είναι αρκετά μεγάλη, πάντως τα χρήματα τα οποία επενδύονται στη μελέτη με σκοπό την καταπολέμηση του δεν είναι αρκετά, με αποτέλεσμα μόνο το 2% της χρηματοδότησης των ερευνών κατά του καρκίνου να δαπανώνται σε μελέτες του καρκίνου στο πάγκρεας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών : cancerresearchuk.com

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close