Search

Maria Callas The Hologram Tour: Η Μαρία Κάλλας 41 χρόνια μετά το θάνατό της και πάλι στη σκηνή 

Η μεγαλύτερη τραγουδίστρια της όπερας του 20ού αιώνα παγκοσμίως, Μαρία Κάλλας, ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή “Salle Pleyel” στη Γαλλία – εκεί όπου πέθανε – με την αρωγή της τεχνολογίας του ολογράμματος, δημιουργώντας στο κοινό συναισθήματα συγκίνησης και εκστασιασμού. 

Παρόλο που το ολόγραμμα δεν απεικονίζει εντελώς πιστά τη φυσιογνωμία της μεγάλης σοπράνο, μιμείται με πολύ μεγάλη ακρίβεια την κινησιολογία της – πέρα από το ντύσιμό της-, όπως τη στάση της, τα χέρια της, τα βήματά της πάνω στη σκηνή, αλλά και την επικοινωνία της και τη διάδρασή της με τον μαέστρο και την ορχήστρα.

Η παράσταση «Maria Callas The Hologram Tour» διαρκεί 90 λεπτά και παρουσιάστηκε σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Λονδίνο. Περιλαμβάνει γνωστές άριες που ερμήνευσε η ντίβα, όπως η «La Habanera» του Μπιζέ και η «Casta Diva» του Μπελίνι, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας. 

Η Ιρλανδή μαέστρος Ιμία Νουν, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη, πως την πρώτη φορά που είδε δίπλα της το ολόγραμμα της Κάλλας ήταν έτοιμη να δακρύσει: «Έχω απομνημονεύσει κάθε στροφή, κάθε πέρασμα, κάθε παύση».

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: Huffpost

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close