Search

George Argyros, ένας αυτοδημιούργητος Έλληνας επιχειρηματίας

Πως ένας Έλληνας δεύτερης γενιάς κατάφερε να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και να είναι το νούμερο 400 στη ανάλογη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερος Αμερικανούς;

Ο George Argyros γεννήθηκε στην Motor City, το Detroit, το 1937 και μεγάλωσε στην Pasadena της California. Είναι εγγονός Ελλήνων μεταναστών και συγκεκριμένα ο παππούς ταξίδεψε παράνομα από τη Σμύρνη προς τη Νέα Υόρκη με ατμόπλοιο.

George Argyros & Julianne Argyros
Πηγή : STEVEN GEORGES, FOR THE REGISTER

Όταν ήταν στο λύκειο εργαζόταν ως διανομέας εφημερίδων και ταμίας μπακάλικου και μετέπειτα αποφοίτησε από το Chapman University, με πτυχίο Οικονομίας και Διοίκησης το 1959. Προς τιμήν του, το οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Chapman, ονομάστηκε Argyros School of Business and Economics.

Η οικονομική του άνθιση ξεκίνησε όταν άνοιξε δικό του μπακάλικο, αλλά το επιχειρηματικό του μυαλό δεν σταμάτησε εκεί. Σιγά σιγά άρχισε να αγοράζει ακίνητα και να τα μεταπωλεί σε βενζινάδικα.

Το νέο του εγχείρημα ήταν μια εταιρία πώλησης ακινήτων στην California, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Ο λόγος για την Arnel & Affiliates, την οποία ίδρυσε ο George Argyros το 1968 και έχει τα γραφεία της στην Costa Mesa.

Στη συνέχεια «πέταξε» στους αιθέρες, όταν με έναν φίλο του, αγόρασαν την αεροπορική εταιρία Air Cal, έκανε την πρώτη είσοδο του στο χρηματιστήριο και κατέληξε να την μεταπωλεί στην American Airlines έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes σε μέτρηση για το 2018, η περιουσία του ανέρχεται στα 2.5 δις δολάρια. Η εταιρία του «Arnet & Affiliates», έχει στην ιδιοκτησία της, 5.500 διαμερίσματα και περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ακινήτων για εμπορική χρήση. Επιπλέον τον Ιανουάριο του 2018, το ίδρυμα της οικογένειας Αργυρού, «έδωσε» τα χέρια σε συμφωνία ανακαίνισης του Los Angeles Coliseum, που είναι το «σπίτι» των USC Trojans και το κόστος ανέρχεται στα 7.5 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από τον χώρο τον ακινήτων, ο Argyros έχει επενδύσει και στον αθλητισμό, καθώς ήταν ιδιοκτήτης των Seattle Mariners από το 1981 ως το 1989 και στη συνέχεια παραχώρησε την θέση του στον Jeff Smulyan.

George Argyros & Julianne Argyros

Το 2001, διετέλεσε Πρέσβης των ΗΠΑ σε Ισπανία και Ανδόρρα. Είναι παντρεμένος με την γυναίκα του, Julia, με την οποία έχει τρία παιδιά.

Πηγή : Menshouse

Πηγή φωτογραφιών : greekreporter, orange county

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close