Search

Βρετανική έρευνα υποδεικνύει συσχετισμό μεταξύ παιδικής παχυσαρκίας και άσθματος

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ντιουκ της Β. Καρολίνα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ περιττών κιλών σε παιδιά και της ασθένειας του άσθματος. Η μελέτη έδειξε πως τα παραπάνω κιλά, είναι η αιτία του 23%-27% των περιπτώσεων άσθματος στα παιδιά.

Ο επικεφαλής της έρευνας Τζέισον Λανγκ και η ομάδα του ανέλυσαν στοιχεία 507.500 παιδιών. Από αυτά τα παιδιά, όσα είχαν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο του 30, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα ενώ τα παιδιά με δείκτη μάζας σώματος από 25 ως 30, είχαν 17% περισσότερες πιθανότητες.

«Το άσθμα είναι η Νο 1 χρόνια πάθηση στα παιδιά και μερικές αιτίες, όπως τις γενετικές και τις λοιμώξεις από ιούς κατά την παιδική ηλικία, είναι πράγματα που δεν μπορούμε να αποτρέψουμε. Η παχυσαρκία είναι πιθανώς ο μόνος παράγων κινδύνου για παιδικό άσθμα που είναι δυνατό να προληφθεί. Είναι σημαντικό τα παιδιά να είναι σωματικά δραστήρια και να έχουν υγιές βάρος», είπε ο Λανγκ.

Ο συσχετισμός της παχυσαρκίας και του άσθματος, δεν είναι ακόμα σαφής αλλά οι επιστήμονες εικάζουν πως, οι πνεύμονες των παχύσαρκων παιδιών αναπτύσσονται με άλλο τρόπο από ότι των μη παχύσαρκων.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια : Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close