Search

Νησιά του κόσμου με μαγικά μυστικά

Όταν σχεδιάζουμε στο μυαλό μας τον ιδανικό προορισμό διακοπών, έχουμε συχνά υπόψη μας ένα όμορφο τροπικό νησί. Ωστόσο, ορισμένα νησιά παρεκκλίνουν έντονα από αυτό το στερεότυπο.

Νησί Goqui

Το νησί Goqui είναι το τέλειο παράδειγμα ότι η φύση πάντα κερδίζει αν την αφήσουμε να μεγαλουργήσει χωρίς παρεμβολή. Αυτό το ψαροχώρι εγκαταλείφθηκε όταν οι ψαράδες που κατοικούσαν εκεί μετακόμισαν στην ηπειρωτική χώρα Από τότε οι δρόμοι μοιάζουν σα ναι καλυμμένοι με πράσινες κουβέρτες!

Η ψευδαίσθηση του υποβρύχιου καταρράκτη στο νησί του Μαυρίκιου

Το πανέμορφο νησί του Μαυρίκιου, εκτός από τον τροπικό του παράδεισο, έχει και μοναδικούς φυσικούς πόρους που δημιούργησαν μια καταπληκτική ψευδαίσθηση. Όταν κοιτάζει κανείς από πάνω, μια ροή άμμου και ιζήματα δίνουν την εντύπωση ενός  «υποβρύχιο καταρράκτη».

Το Snake Island

Το Snake Island πήρε αυτό το ψευδώνυμο, διότι έχει γίνει σπίτι για ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, το Golden Lancehead. Μερικοί ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 4000 φίδια εκεί, γεγονός που σημαίνει πως ένα φίδι αντιστοιχεί για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Ο τόπος είναι τόσο επικίνδυνος, που η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγόρευσε την πρόσβαση εκεί.

Νησί Bouvet 

Το νησί Bouvet είναι ίσως το πιο απομακρυσμένο νησί σε ολόκληρο τον πλανήτη. Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Ατλαντικού Ωκεανού. Λόγω της ολικής απομόνωσής του έχει ανακαλυφθεί αρκετές φορές . Η πρώτη ανακάλυψη ανήκει στον Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier. Εντόπισε το νησί αυτό το 1739, όμως οι πληροφορίες του ήταν τόσο ανακριβείς ώστε κανείς δεν μπορούσε να βρει αυτό το νησί ξανά μέχρι το 1808, όταν ο Βρετανός φαλαινοθήρας James Lindsay έφτασε σε αυτό και το ονόμασε νησί Lindsay. Μετά από 17 χρόνια ένας άλλος φαλαινοθήρας το βρήκε πάλι και το ονόμασε το νησί του Λίβερπουλ. Τέλος, μετά από αρκετές διαφωνίες, το 1971 δόθηκε επίσημα η ονομασία, καθώς και η ανακάλυψη στον Jean-Baptiste.

Νησί Clipperton

Το νησί Clipperton είναι μια μικρή κοραλλιογενής ζώνη μόλις 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από οποιαδήποτε ηπειρωτική χώρα και στις αρχές της δεκαετίας του 1900 χρησιμοποιήθηκε για την εξόρυξη γκουανό. Το 1910 χτίστηκε ένας φάρος και περίπου 100 άνθρωποι ζούσαν στο νησί, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και των παιδιών τους. Κάθε δύο μήνες ένα πλοίο έφτανε για να προμηθεύσει τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης. Μέχρι το 1914 τα πλοία σταμάτησαν να πηαγαίνουν εκεί, λόγω του εμφυλίου πολέμου του Μεξικού. Ο λαός του νησιού ξεχάστηκε, και επιβίωσε με δυσκολία, αφού δεν έχει δάσος ή γόνιμη γεωργική γη. Το 1917 οι τελευταίοι επιζώντες, τρεις γυναίκες και οκτώ παιδιά, όλοι τους σοβαρά υποσιτισμένοι, σώθηκαν από ένα αμερικανικό πλοίο και το νησί εκκενώθηκε οριστικά.

Νησί Ernst Thälmann

Το νησί Ernst Thälmann είναι ένα μικρό νησί κοντά στην Κούβα. Το 1972 ο κουβανός ηγέτης Fidel Castro φιλοξένησε εκεί την επίσκεψη του αρχηγού της Ανατολικής Γερμανίας Erich Honecker και την εποχή εκείνη το νησί ονομάστηκε προς τιμήν του Ernst Thälmann και δόθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Το δύσκολο είναι ότι από τότε που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και η Δυτική και Ανατολική Γερμανία έγιναν μία χώρα, το νησί Ernst Thälmann δεν αναφέρθηκε ξανά σε κανένα έγγραφο. Έτσι, τεχνικά αυτό το μικρό νησί είναι το τελευταίο κομμάτι της Ανατολικής Γερμανίας.

Palmyra Atoll

Το Palmyra Atoll έχει σχηματιστεί από κοράλλια και είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της Γης. Έχει όμορφες λιμνοθάλασσες που καλύπτονται από πυκνά τροπικά δάση και συγκεντρώνει επίσης τη μεγαλύτερη ποσότητα θαλάσσιας ζωής. Ακούγεται σαν παράδεισος, ωστόσο υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες που περιβάλλουν το νησί, αφού υπήρξαν μερικές μυστηριώδεις εξαφανίσεις πλοίων γύρω από αυτό. Αν θελήσει κάποιος να το επισκεφθεί πρέπει να έχει μαζί του ειδική άδεια και ο αριθμός των ταξιδιωτών είναι πολύ περιορισμένος.

Νησί Vulcan

Βόρεια των Φιλιππίνων υπάρχει μια λίμνη με το όνομα Taal. Εκεί βρίσκεται ένα νησί με το όνομα Taal Vulcano. Στη μέση του νησιού υπάρχει μια άλλη λίμνη, η οποία είναι τεχνικά ο πλημμυρισμένος κρατήρας ενός ηφαιστείου και μέσα σ’ αυτή τη λίμνη υπάρχει ακόμα ένα νησί, το νησί Vulcan. Είναι σαν μια ρωσική κούκλα μπαμπούσκα σε νησιωτική παραλλαγή.

Fort Carroll

Μπορεί να εκπλαγεί κανείς ακούγοντας πως κάποια νησιά είναι εύκολα προσβάσιμα, αλλά κανείς δε θέλει να τα αγοράσει. Για παράδειγμα το Fort Carroll, το οποίο είναι υπερβολικά φτηνό. Αυτό το Φρούριο χτίστηκε από τον Αμερικανικό Στρατό, αλλά του ανήκε για λίγο. Ο ιδιοκτήτης του το σχεδίασε για να το μετατρέψει σε κέντρο αναψυχής με ξενοδοχείο, εστιατόρια και καζίνο, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, διότι με την πάροδο των χρόνων το νησί έγινε παράδεισος πτηνών και κάθε σχέδιο νέου κτιρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα πουλιά δε θα ενοχλούνται. 

Νησί Socotra

Το νησί Socotra μοιάζει σα να ανήκει σε άλλο πλανήτη. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το νησί είναι στην πραγματικότητα ο Κήπος της Εδέμ. Έχει απομονωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνει σπίτι για μερικά φυτά που δεν μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε αλλού στη Γη. Για παράδειγμα, το δέντρο της με φωτογραφίες με το όνομα «Αίμα του Δράκου», που μοιάζει με μια τέλεια φυσική ομπρέλα.

Το ορυχείο Diavik Diamond

Το νησί είναι βασικά μόνο ένα μεγάλο ορυχείο διαμαντιών. Το Diavik Mine, που βρίσκεται στο βόρειο Καναδά, άνοιξε πριν από 15 χρόνια και έχει παραγάγει περισσότερα από 100 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών, δηλαδή περίπου 20 τόνους.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: Brightside

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close