Search

Δείτε Live το ταξίδι του Άη Βασίλη!

Αλήθεια ή ψέματα, δυνατό ή αδύνατο, τι σημασία έχει; Το μακρινό ταξίδι του Άη Βασίλη ξεκίνησε – ακόμα και για του πιο άπιστους – και μέχρι τα ξημερώματα των Χριστουγέννων θα μοιράσει τα δώρα σε όλα τα μικρά και μεγάλα  παιδιά του κόσμου!

Μέσω της NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) αλλά και του Google Earth, μπορείτε να παρακολουθήσετε live κάθε στιγμή σε ποιο σημείο βρίσκεται Άη Βασίλης, αλλά και πόσα δώρα έχει μοιράσει! Φέτος είναι ο 63ος χρόνος που η NORAD ανιχνεύει τις κινήσεις του Άη Βασίλη μέσω του Track Santa, ενώ οι λάτρεις της τεχνολογίας μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του και μέσω facebook και twitter. Το έλκηθρο απογειώνεται από τον Βόρειο Πόλο και ο πρώτος του προορισμός είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός. Θα περάσει διαδοχικά από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Το μόνο που έχει να κάνει όποιος θέλει να παρακολουθήσει το εικονικό αυτό ταξίδι, είναι απλά να κατεβάσει την εφαρμογή Google Earth, ενώ στα smart phone η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μέσα στους χάρτες του κινητού με την εντολή “norad santa” και το κινητό στη συνέχεια θα του υποδείξει τη θέση του Άγιου Βασίλη και των ελαφιών του! Η εφαρμογή λειτουργεί σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά.

Το ταξίδι του Αη Βασίλη ξεκινά κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων. Όποιος αγωνιά για το πότε θα φτάσει στο δικό του σπίτι, μπορεί να στείλει ένα mail στο noradtrackssanta@outlook.com και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο. Μάλιστα, για τους δύσπιστους ιστοσελίδα προσφέρει, όπως  και κάθε χρόνο, τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του Άγιου Βασίλη να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι και το Σίδνεϊ.

Είναι ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος. Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD. Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

Για να παρακολουθήσετε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη: https://www.noradsanta.org/

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close