Search

Μέσα σε 17 χρόνια έφτασε τα 55.000 Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Οι στολισμοί των σπιτιών των Αμερικάνων είναι σίγουρα ζηλευτοί! Στο χωρίο Σοτόβιτσε της Τσεχίας ο Βάτσλαβ Τρούνετς ίσως να το παράκανε, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις παραδόσεις των Τσέχων.

Ο πρώτος στολισμός του σπιτιού του για τα Χριστούγεννα πριν από 17 χρόνια, είχε μόλις 200 λαμπάκια με χρόνο να προσθέτει νέα, αλλά φέτος έφτασε αισίως τα 55.000. Το σπίτι του είναι τυλιγμένο με 27 χιλιόμετρα λαμπιόνια!

Ο ίδιος έχει δηλώσει τα εξής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters: «Γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό; Εμπνεύστηκα από τις αμερικανικές ταινίες, αλλά δεν αντέγραψα επακριβώς τη διακόσμησή τους, παρέμεινα πιστός στις παραδόσεις της Τσεχίας για τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό ακριβώς δεν θα δείτε εδώ κανέναν Άγιο Βασίλη ή αστραφτερά αστέρια».

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού περιλαμβάνει μια φάτνη, ζώα, άμαξες, αστέρια και χιονάνθρωπους και φυσικά τον αριθμό ρεκόρ των 55.274 λαμπιονιών και 304 μετασχηματιστών. Τα 330 μέρη από τα οποία αποτελείται ο όλος μηχανισμός ελέγχονται από έναν και μοναδικό υπολογιστή.

Το σπίτι είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε Χριστούγεννα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επιπλέον, όλες οι χρηματικές δωρεές είναι ευπρόσδεκτες, καθώς ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπερνά τα 500 ευρώ!

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: News.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close