Search

Νέες σειρές φαντασίας για το 2019

Όσοι είναι λάτρεις των τηλεοπτικών σειρών του φανταστικού ας ετοιμαστούν να δουν ξανά στη μικρή τους οθόνη σύντομα όλους τους αγαπημένους τους ήρωες! Εκτός από το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό prequel του The Lord of the Rings και το prequel του Game of Thrones, με πιθανό τίτλο “The Long Night” – που η πρεμιέρα τους δεν αναμένεται πριν από το 2020 – ακολουθούν άλλες σειρές για να γλυκάνουν την αναμονή.

Ο σκηνοθέτης Jordan Peele, βραβευμένος με Όσκαρ, θα παρουσιάσει το reboot του “The Twilight Zone”. Θα προβληθεί στο CBS All Access μέσα στο 2019. Στην Ελλάδα αυτή η επιστημονική σειρά φαντασίας είναι γνωστή με τον τίτλο “Η Ζώνη του Λυκόφωτος”. Για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1959, με παρουσιαστή τον Rod Serling. Ο κόσμος του ανεξήγητου κράτησε συντροφιά στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό ως το 1964, με το πρώτο reboot της σειράς να γίνεται το 1985 και στη συνέχεια το 2002. O σκηνοθέτης δήλωσε πως θα δώσει μια πιο μοντέρνα αίσθηση, συνεχίζοντας στα χνάρια του Serling, ο οποίος εκτός από το μεταφυσικό περιεχόμενο της σειράς ανέδειξε και κοινωνικά θέματα της εποχής του. Τη σκηνοθεσία της νέας σειράς “The Twilight Zone” έχει αναλάβει ο Marco Ramirez, σκηνοθέτης επίσης των γνωστών ταινιών “Daredevil” και “The Defenders”. 

Η συνδημιουργία των Taika Waititi  “What We Do in the Shadows” επιστρέφει ως τηλεοπτικό sequel mockumentary με τον Jemaine Clement, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Sundance. Η σειρά των Waititi και Clement θα αφηγείται σε μισάωρα επεισόδια τις περιπέτειες μιας παρέας βαμπίρ που συγκατοικούν. Θα τους υποδυθούν οι Κayvan Novak (από την ταινία“Danger Mouse”), Matt Berry (από την ταινία “The IT Crowd”), Natasia Demetriou (από την ταινία “Year Friends”) και Harvey Guillen (από τις ταινίες “The Thundermans” και “The Internship”). 

Για τους λάτρεις των RPG παιχνιδιών, το Netflix ετοιμάζει εδώ και λίγο καιρό την τηλεοπτική μεταφορά του “The Witcher Saga” που βασίζεται στο παιχνίδι “The Witcher”. Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 8 επεισόδια, σε σενάριο της Lauren Schmidt Hissrich, σκηνοθέτης των ταινιών “Daredevil” και “The Defenders”). Στο ρόλο του Geralt of Rivia θα είναι ο Βρετανός “Superman” Henry Cavill, ενώ μαζί του θα εμφανιστούν οι Freya Allan (“The War of the Worlds”) ως Ciri, Anya Chalotra (“The ABC Murders”) ως Yennefer, Jodhi May (“Game of Thrones”) ως Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson (“Fortitude”) ως Eist, Adam Levy (“Knightfall”) ως Mousesack, MyAnna Buring (“Ripper Street”) ως Tissaia, Mimi Ndiweni (“Black Earth Rising”) ως Fringilla, Therica Wilson-Read (“Profile”) ως Sabrina, Millie Brady (“The Last Kingdom”) ως Renfri, Eamon Farren (“Twin Peaks”) ως Cahir, Joey Batey (“Knightfall”) ως Jaskier, Lars Mikkelsen (“House of Cards”) ως Stregobor, Royce Pierreson (“Wanderlust”) ως Istredd, Maciej Musiał (“1983”) ως Sir Lazlo, Wilson Radjou-Pujalte (“Jamillah & Aladdin”) ως Dara και Anna Shaffer (“Harry Potter”) ως Triss.

Το “Watchmen” είναι νέα τηλεοπτική σειρά στο ΗΒΟ, σε σκηνοθεσία του Damon Lindelof (σκηνοθέτης επίσης του “Lost”, “Star Trek”, “Into Darkness” και “The Leftovers”), που θα βασίζεται στο ομώνυμο graphic novel των Alan Moore, Dave Gibbons και John Higgins. H Nicole Kassell, που θα είναι και εξωτερική παραγωγός, θα σκηνοθετήσει τον πιλότο έχοντας τεράστια μεγάλη σκηνοθετική εμπειρία στην τηλεόραση, σε σειρές όπως οι “Westworld”, “Vinyl”, “The Americans”, “Better Call Saul” και “American Crime”. Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσουν οι Regina King, Don Johnson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Tom Mison, Andrew Howard και Jeremy Irons.

Το βιβλίο “Good Omens” γράφτηκε το 1990, όταν ο Neil Gaiman και ο Terry Pratchett αποφάσισαν να συγγράψουν ένα βιβλίο με πρωταγωνιστές έναν άγγελο και ένα δαίμονα που γνωρίζουν πως το τέλος του κόσμου έρχεται και προσπαθούν να σταματήσουν – καθένας για τους δικούς του λόγους – την Αποκάλυψη. Το βιβλίο αυτό, με τίτλο «Καλοί Οιωνοί» γίνεται σειρά από το Amazon και θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019. Ο Neil Gaiman είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούν οι Michael Sheen (στην ταινία “Aziraphale”) και David Tennant (στην ταινία “Crowley”). 

H τηλεοπτική σειρά “His Dark Materials”, η οποία βασίζεται στην «Τριλογία του Κόσμου» του Philip Pullman έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για μια δεύτερη σεζόν στο BBC, παρότι δεν έχουν ολοκληρωθεί καν τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν. Στο ρόλο της Lyra είναι η πρωταγωνίστρια του Logan Dafne Keen, ενώ τον ρόλο του Lee Scoresby έχει αναλάβει ο Lin-Manuel Miranda. Τον Lord Asriel θα υποδυθεί ο James McAvoy και τη Marisa Coulter η Ruth Wilson. Παραγωγός της σειράς είναι η Julie Gardner (και στο “Doctor Who”), ενώ σεναριογράφος είναι οι Jack Thorne (και στην θεατρική παράσταση “Harry Potter and the Cursed Child”). Ο Tom Hooper (σκηνοθέτης και του “The King’s Speech”) θα σκηνοθετήσει τα δυο πρώτα επεισόδια.

Το “The Umbrella Academy” είναι μία από τις νέες υπερηρωϊκές σειρές φαντασίας του Netflix. Βασίζεται στην ομότιτλη σειρά κόμικς των Gerard Way και Gabriel Bá, που κυκλοφορεί από την Dark Horse Comics. Η σειρά τοποθετείται χρονολογικά τη δεκαετία του 1980, όταν 43 μωρά γεννιούνται στα ξαφνικά από γυναίκες χωρίς ενδείξεις εγκυμοσύνης, Επτά από αυτά υιοθετούνται από έναν βιομήχανο ο οποίος ιδρύει την Umbrella Academy, ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά, τα οποία εκπαιδεύονται για να γίνουν σούπερ ήρωες. Τα μέλη της νέας αυτής οικογένειας σταδιακά θα διασκορπιστούν και θα χάσουν επαφή μεταξύ τους, όμως ο θάνατος του πατέρα τους θα τους ενώσει ξανά, στην προσπάθεια να εξιχνιάσουν τα πραγματικά αίτιά του – και ενδεχομένως να αποτρέψουν την καταστροφή του κόσμου. Στη σειρά, που θα είναι διαθέσιμη για streaming στις 15 Φεβρουαρίου 2019, πρωταγωνιστούν οι Ellen Page, Mary J. Blige, Cameron Britton, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Colm Feore, Adam Godley, John Magaro, Ashley Madekwe και Kate Walsh.

Μετά την αποτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του Avatar από τον M. Night Shyamalan με την ταινία “Avatar: The Last Airbender”, η ιστορία του Aang επιστρέφει για να δικαιωθεί. «O Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου» έρχεται στη δημοφιλή υπηρεσία streaming Netflix στη live action εκδοχή του, με τους αρχικούς δημιουργούς του manga Michael Dante DiMartino και Bryan Konietzko. Η ιστορία του Aang έκανε πρεμιέρα στο Nickelodeon στις 21 Φεβρουαρίου 2005, ενώ έριξε αυλαία στις 19 Ιουλίου του 2008, με ένα δίωρο φιλμ. Κέρδισε το κοινό και ιδίως τους λάτρεις των Manga, παρότι το ίδιο αποτελεί αμερικανικής παραγωγής έργο κι όχι τεχνοτροπίας Manga. Η σειρά βραβεύθηκε και με Emmy. Ακολούθησαν σχετικά comic, graphic novels, καθώς και η προαναφερθείσα live action ταινία, όπως το 2012, η ιστορία του επόμενου Avatar με το Θρύλο της Κόρρα και πάλι στο κανάλι Nickelodeon.

Επιμέλεια: Κατερίνα Σχοινά, Φιλόλογος – Δημοσιογράφος

Πηγή: The Daily Owl

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close