You are here: Home Aποψεις Μαρία Καραγιάννη, Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Νέου Ψυχικού

Μαρία Καραγιάννη, Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Νέου Ψυχικού

E-mail Εκτύπωση
karmariaΕίμαι δημοσιογράφος και κατοικώ στο Νέο Ψυχικό από το 1994 με την οικογένειά μου. Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε μεγάλους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και σε εφημερίδες, μεταξύ των οποίων MEGA, EΡΤ, οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ και
Νέα Μεσημβρινή, αλλά και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια με κέρδισε η Τέχνη, ιδιαιτέρως η ζωγραφική και η γλυπτική, καθώς ασχολούμαι ενεργά, παράλληλα με το ενδιαφέρον μου για τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό. 
 
Η έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί για μένα προσπάθεια για δημιουργία και λιγότερο πολιτική.
Όποιος ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος για την διαδικασία της προσφοράς και της κόπωσης, στις προκλήσεις και την αντοχή! Η ενασχόληση με τα τοπικά θέματα αποτελεί για μένα ύψιστη έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς και του εθελοντισμού ως στάση ζωής. Εάν σκοπεύουμε να γίνουμε ένα προάστιο πρότυπο μέσα στον ενιαίο Δήμο μας, Φιλοθέης Ψυχικού και αντάξιο της Ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, τότε η προσφορά μας στα κοινά επιβάλλεται να είναι ενσυνείδητη και με στόχους. 
 
Προσωπικά πιστεύω ότι οι τομείς του Περιβάλλοντας και της Κοινωνικής μέριμνας είναι από τους πρώτους, που χρειάζονται αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Διότι, όσο ακούγονται απλές και χιλιοειπωμένες φράσεις, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία, που χρειάζεται υπομονή, αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό για να ξεπεραστούν νοοτροπίες ετών. Όπως για παράδειγμα θεωρώ ότι η ξεχωριστή συλλογή των απορριμμάτων, θα πρέπει να προέρχεται από εκπαίδευση περιβαλλοντικής ευαισθησίας, που θα περάσει δωρεάν πρώτα από τις μικρές ηλικίες και θα αποδίδεται ευδιάκριτα σε κεντρικά σημεία του προαστίου μας, του Νέου Ψυχικού. 
 
Αντίστοιχα σκέφτομαι ότι και η οδική συμπεριφορά θα πρέπει να περάσει από ένα είδος εκπαίδευσης. Για να πραγματοποιηθούν βέβαια όλα αυτά και άλλα περισσότερα, θα πρέπει όποιος ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας να καταργήσει τη λέξη ''αύριο'', διότι το αύριο είναι ο δρόμος του ''ποτέ''! 
 
Ευτυχώς στην υπάρχουσα Δημοτική Αρχή και στον ικανότατο Δήμαρχο Παντελή Ξυριδάκη, δεν υπάρχει η αναβλητικότητα, κάτι που φαίνεται ότι στηρίζει σθεναρά. Είναι αποφασιστική και δημιουργική στους περισσότερους τομείς και όποιες καινοτόμες ιδέες προκύπτουν τις προάγει ομαδικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που συμμετέχω με την παράταξή του ''Συμμαχία Πολιτών''. Και επειδή ως άνθρωπος είμαι πειθαρχημένη, έντιμη, δημιουργική, συνεπής και δίκαιη πιστεύω ότι έχω δυνατά κίνητρα για να πορευτώ στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

People news