You are here: Home Aποψεις Καπέτη Άρτεμις «Η πολιτική αποτελεί λειτούργημα και όχι μέσο προσωπικής επιβολής και αμοιβής».

Καπέτη Άρτεμις «Η πολιτική αποτελεί λειτούργημα και όχι μέσο προσωπικής επιβολής και αμοιβής».

E-mail Εκτύπωση
kapetiΗ Άρτεμις Καπέτη είναι υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, με το συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο» του υποψηφίου Δημάρχου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1992 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι κόρη του Κωνσταντίνου Καπέτη,
πρώην Διευθυντή του εργοστασίου Σακχάρεως Ξάνθης. Είναι φοιτήτρια στο 4ο έτος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 
 
Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Ασχολείται με τον χορό και τον αθλητισμό.
 
Ποια είναι η έννοια της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εσάς;
 
Η πολιτική για μένα, είναι η συμμετοχή στα κοινά και η παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων με απώτερο σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αποτελεί, δηλαδή, λειτούργημα και όχι μέσο προσωπικής επιβολής και αμοιβής.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός κρατικός θεσμός στους πολίτες. Μέσω αυτής μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας καθώς και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στον τρόπο διακυβέρνησης σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο.
 
Πως εννοείτε την έννοια της προσφοράς σας στον Δήμο; 
Ουσιαστική! Με νέες ιδέες, ανιδιοτελή και ασυμβίβαστη.
 
Ποιοι είναι οι τομείς που θα επιλέγατε να προτάξετε σε εφαρμογή πράξεων, εάν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος; 
Επειδή είμαι φοιτήτρια Ιατρικής, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ότι σχετίζεται με τον τομέα της υγείας. Επιπλέον, ως νεολαία οφείλουμε να διεκδικήσουμε κινηματογραφικές λέσχες, κέντρα αναψυχής, χώρους άθλησης, δημοτικές βιβλιοθήκες και οτιδήποτε άλλο αφορά τον πολιτισμό μας.
 
Αν έπρεπε να καταργήσετε κάτι στον  Δήμο ποιο θα ήταν αυτό; 
Τα οκνηρά άτομα…Όποιος σπέρνει τεμπελιά, θερίζει πείνα λέει ο λαός.
 
Παραθέστε δυο καινοτόμες προτάσεις για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό του δήμου
Ειδικά για το δήμο Ξάνθης, σκόπιμη είναι πχ η δημιουργία ενός μουσείου καρναβαλιού, καθώς ο θεσμός του καρναβαλιού στην πόλη μας μετρά 40 και πλέον χρόνια.
Όσον αφορά την ενίσχυση του τουρισμού του δήμου μας, η δρομολόγηση ειδικού τρένου για την επίσκεψη των Νεστοχωρίων μέσω των Στενών του Νέστου αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια πρόταση άξια προς συζήτηση.
 
Ο εθελοντισμός συναρμόζεται με την Δημοτική Αρχή;
Άμεσα. Δε γίνεται να αφήνουμε την πόλη μας να μαραζώνει επειδή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι και το προσωπικό για να λειτουργήσει το σύστημα μόνο του. 
 
Ποιος ο ρόλος των νέων ανθρώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση;  
Διεκδικητικός χωρίς δεσμεύσεις και άλλου είδους εξαρτήσεις. Με την ενεργό συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια και όχι ως διακοσμητικά στοιχεία χωρίς προσωπικότητα, διεκδικούμε την αλλαγή στον μέχρι τώρα τρόπο διακυβέρνησης έχοντας φρέσκιες ιδέες, γνώσεις και όρεξη. 
 
Με τι θα παρομοιάζατε την Ξάνθη;  
Θα παρομοίαζα την πόλη με τα χίλια χρώματα, όπως  πολλοί λένε την Ξάνθη, με ένα πολύχρωμο πάζλ. Αν όλα τα κομμάτια του, μικρά και μεγάλα μπουν στη σωστή θέση το αποτέλεσμα είναι έργο τέχνης... Έτσι, και η πόλη μας αποτελείται από ανθρώπους, μικρούς σαν εμένα αλλά και μεγαλύτερους που όλοι πρέπει να ενωθούν για ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα μας ανταμείψει. 
 
Αν σας χαρακτηρίζουν 5 λέξεις ως άνθρωπο, ποιες είναι αυτές;
Ήθος, Εργατικότητα,  Φιλοδοξία, ειλικρίνεια , όραμα

Επιμέλεια: Παυλίνα Μακρή  
 

People news