Search

Gillian Genser: Η καλλιτέχνις που δηλητηριάστηκε από την τέχνη της

Ανικανότητα στην κίνηση, αδυναμία στους μύες, δυσκολία στην ομιλία και έλλειψη ακοής στο αριστερό αυτί, ήταν μερικά από τα χρόνια συμπτώματα της γλύπτριας από το Toronto.

Οι πονοκέφαλοι της, ήταν αφόρητοι όμως οι γιατροί τους οποίους επισκέφτηκε, στις πολλαπλές προσπάθειες να βρει τα αίτια όλων αυτών που της έκαναν την καθημερινότητα ολοένα και πιο δύσκολη, ήταν ανήμποροι να την θεραπεύσουν.

Γινόταν όλο και πιο αδύναμη μέρα με τη μέρα, μέχρι που υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις και βρέθηκε η αιτία των συμπτωμάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, ήταν το ιατρικό πόρισμα. Όμως από που προήλθε;

Το έργο “Αδάμ” που ολοκληρώθηκε το 2015

Η Gillian Genser, εργαζόταν επί 15 ολόκληρα χρόνια σε ένα γλυπτό του Αδάμ, το οποίο έφτιαχνε από το κέλυφος μυδιών και οστράκων, τα οποία ήταν μολυσμένα από τοξικές ουσίες. Οι πρώτες ύλες λοιπόν που ερχόταν σε επαφή για να τελειοποιήσει το έργο της από μέταλλα όπως ο μόλυβδος και το αρσενικό της δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα.

Τα όστρακα που χρησιμοποιούσε, λειτουργούσαν ως φίλτρα του βυθού και απορροφούσαν τοξικές ουσίες.

Το έργο της ολοκληρώθηκε το 2015, καθώς ένιωσε πως αν το άφηνε μισό, όλα εκείνα που πέρασε θα ήταν για το τίποτα. Τα συμπτώματα της, ωστόσο δεν θα υποχωρήσουν πλήρως και θα συνεχίζει να ζει με πολλά νευρολογικά προβλήματα, επίσης πλέον πολλές τροφές της προκαλούν προβλήματα στο στομάχι και έχει μεγάλη δυσκολία να συγκρατήσει τις σκέψεις της.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: Lifo & Πηγή φωτογραφιών: Torontolife

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close