Search

Τα βλέμματα του κόσμου στην «εύφλεκτη» Βενεζουέλα

Σε αλλαγή διοικητικού συμβουλίου της πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας προβαίνει ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Γκουάϊντο και ο κύκλος για τον Νικολάς Μαδούρο στενεύει.

Η αμερικανική πλευρά ανακοίνωσε κυρώσεις προς την πετρελαϊκή της Βενεζουέλας και «πάγωσε» όλα τα περιουσιακά της στοιχεία που βρίσκονται υπό αμερικανική δικαιοδοσία.

Ο Πρόεδρος Γκουάϊντο δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι ταγμένος στο πλευρό του Νικολάς Μαδούρο.

Ανησυχητική χαρακτήρισε τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας.

«Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται… Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης

Πηγή: Καθημερινή

Πηγή φωτογραφιών: CNN

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close