Search

Μεγάλα προβλήματα σε Facebook και Instagram

Χωρίς Facebook και Instagram έμειναν για περίπου 10 ώρες οι χρήστες των δύο μεγαλύτερων social media στον κόσμο. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν πλέον να κάνουν αναρτήσεις και να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους.

Αρκετοί εξέφρασαν παράπονα μέσω twitter και το Facebook αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, προσπάθησε να το επιλύσει, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα αίτια της βλάβης. Πάντως, σε ανακοίνωση του το Facebook ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για επίθεση από χάκερ.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα σε ΗΠΑ και σε Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορείο Reuters και το BBC. Προβλήματα μικρότερης βέβαια κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και παλιότερα το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του 2018, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

Το χθεσινό πρόβλημα θεωρείται από τα χειρότερα τεχνικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε υπήρχαν μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως υπολογίζεται σήμερα.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close