Search

Ιωάννης Μπούτος: “Την εμπειρία που αποκόμισα ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα την μεταφέρω στον Δήμο”

Ο Ιωάννης Μπούτος ζει και εργάζεται ως Ραδιολόγος-Ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Θράκης και είναι πατέρας τριων παιδιών. Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, εντεταλμένος σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της περιφέρειας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Δύναμη για το αύριο» του Μανώλη Τσέπελη. Αγαπάει τον τόπο του, την πόλη με τα χίλια χρώματα, έχει γνώσεις για τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όρεξη για να συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά.

Διατελέσατε Περιφερειακός Σύμβουλος Αν Μακεδονίας Θράκης με τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» Γιώργου Παυλίδη. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να περάσετε από το δρόμο της Περιφέρειας, σε αυτόν του δήμου;

Πιστεύω ότι μπορώ να λύσω περισσότερα προβλήματα και μπορώ να συμβάλλω καλύτερα στην τοπική κοινωνία. Στη δευτέρου βαθμού τοπική αυτοδιοίκηση την οποία δοκίμασα, τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα, πιο δυσκίνητα. Η Περιφέρεια, καλώς ή κακώς έχει επικεντρωθεί σε ένα διαφορετικό target group στο οποίο απευθύνεται. Η Περιφέρεια στην οποία είμαι τοποθετημένος, απευθύνεται σε πέντε περιφερειακές ενότητες (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Έβρος, και Ροδόπη), ενώ ο δήμος έχει πιο στενά όρια. Οπότε θεωρώ ότι στο δήμο έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα, που να έχουν άμεση σχέση με την καλύτερη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μου. Ας μην ξεχνάμε πως ο δήμος έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του δημότη, όπως και το να κρατάει την πόλη καθαρή και να μπορεί να προσφέρει καλύτερες ανέσεις στους κατοίκους.

Ποια είναι τα 3 σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ξάνθη και γιατί;

Τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ξάνθη είναι, οι χώροι άθλησης, οι οποίοι είναι είτε κλειστοί, είτε υπό κατάρρευση. Δεύτερον, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας. Θα έπρεπε να είναι καθαρότερη η πόλη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επίσης, σημαντικά ζητήματα είναι το κομμάτι των αδέσποτων, του πρασίνου, των παιδικών χαρών που είναι όλες κλειστές και δεν λειτουργούν σωστά. Οι γονείς είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδότοπους, καθώς δεν υπάρχει μία παιδική χαρά στο δήμο Ξάνθης, ώστε να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά να παίξουν. Ο δήμος δεν θα έπρεπε να έχει τις παιδικές χαρές κλειστές.

Τι είναι αυτό που σας έκανε να εμπιστευτείτε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη και να ταχτείτε στο πλευρό του;

Η αμεσότητα, η ειλικρίνεια, η καθαρότητα του λόγου του και ότι είναι ο χαρακτήρας, ο άνθρωπος, που δίνει πάντα λύσεις. Από όπου κι αν πέρασε όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε αποτελεσματικός στο 100%. Μπορεί ο κύριος Τσέπελης να κατηγορείται ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας, αλλά πιστέψτε με εγώ θέλω έναν δήμαρχο, ο οποίος θα κινείται έτσι για το κοινό καλό του δήμου, των συνδημοτών του και όχι να περιμένει τα γρανάζια της γραφειοκρατίας ώστε να δώσει μία λύση σε κάτι που ταλανίζει τον πολίτη. Θέλω τον δήμαρχο αποτελεσματικό και όχι γραφειοκράτη.

Ποιο είναι το όραμα σας για την Ξάνθη;

Η Ξάνθη είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, η οποία έχει πάρα πολύ ανεπτυγμένη την πολιτιστική κληρονομιά της. Έχει πάρα πολλά πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία τα τελευταία 10 χρόνια αντί να αυξάνονται μειώνονται αισθητά. Θα επιθυμούσα η Ξάνθη να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να καταφέρει να ενδυναμωθεί και να επενδυθεί με άλλες δράσεις και δρώμενα, ούτως ώστε να έχουμε τουρισμό. Δυστυχώς η Ξάνθη δεν είναι μία πόλη, που μπορεί να δεχτεί δεκαήμερο τουρισμό. Δηλαδή δεν μπορεί να φιλοξενήσει για 10 μέρες τους τουρίστες. Ωστόσο, παραμένει μία πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει και να έχει τουρισμό τριημέρου και τετραημέρου. Οι συγκεκριμένοι τουρίστες θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα τουριστικά δρώμενα, την παλιά πόλη και τον ορεινό όγκο της πόλης. Όλα αυτά πρέπει να τα αναδείξουμε με ένα πολύ καλό πολιτιστικό brand name και με την αρωγή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία είναι πάρα πολλά, αλλά δυστυχώς δεν τυγχάνουν της αποδοχής που θα έπρεπε από το δήμο. Αν εκμεταλλευτούμε ορισμένα από αυτά τα προγράμματα, η Ξάνθη θα γίνει αγνώριστη, με ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Θέλω να δώσω στην Ξάνθη μία πνοή ανάπτυξης διαφορετικού τύπου. Μία πνοή ανάπτυξης που γνώρισε η Ξάνθη επί θητείας του αείμνηστου Δημάρχου Aμοιρίδη.

Από που αντλείτε τη δύναμη σας;

Αυτή τη δύναμη την αντλώ από τους συμπολίτες μου και από τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν στην Περιφέρεια και με εμπιστεύονται και τώρα στο βήμα που κάνω. Φυσικά την αντλώ από τα παιδιά μου και από τα παιδιά του κόσμου, στα οποία ευελπιστώ να παραδώσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που εμείς παραλάβαμε. Μην ξεχνάμε ότι το μέλλον αυτού του τόπου και ολόκληρης της Ελλάδος, δεν είναι άλλο από τα παιδιά μας. Θέλω οι νέοι να μου δώσουν περαιτέρω ιδέες για να μπορέσω να δουλέψω και να συνεργαστώ μαζί τους.

Ποιο είναι το μήνυμα σας στους κατοίκους της Ξάνθης λίγες μέρες πριν τις εκλογές; Υπάρχει κάποιο μότο που σας αντιπροσωπεύει;

Μόνο με δουλειά γίνονται όλα. Από τον καναπέ κανείς δεν κέρδισε τίποτα. Αν δεν δουλέψουμε, αν δεν αγωνιστούμε δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουμε τίποτα. Δεν πρέπει να περιμένουμε τους άλλους να αλλάξουν τις ζωές μας. Επομένως, ας μην απέχουμε από τις επερχόμενες εκλογές που είναι τόσο κρίσιμες για τον τόπο μας. Ιδιαίτερα οι νέοι, αφού ότι προσπαθούμε να κάνουμε είναι για αυτούς. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια.

Συνέντευξη: Παναγιώτης Ανδρεάδης, Φιλόλογος-Δημοσιογράφος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close