Search

ΗΠΑ: Νομοθέτες πιέζουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) να ελαττώσουν τις έρευνες σε μη ανθρώπινα πρωτεύοντα ζώα

Στις 8 Μαΐου 2019, η επιτροπή του αμερικανικού Οίκου των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο δαπανών με την προϋπόθεση τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (National Institutes of Health) «να επιταχύνουν τις προσπάθειες να ελαττώσουν και να αντικαταστήσουν τη χρήση μη ανθρώπινων πρωτευόντων ζώων με εναλλακτικά μοντέλα έρευνας», όπως αναφέρει το περιοδικό Nature.

Το πλάνο αυτό εμπίπτει στον προϋπολογισμό του έτους 2020, ο οποίος ξεκινά τον Οκτώβριο του 2019. 

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας προχώρησαν στην αναθεώρηση πειραμάτων που εμπλέκουν βρέφη πιθήκων το 2014, ύστερα από αίτημα τριών μελών του Κογκρέσου. Το αποτέλεσμα αυτού του αιτήματος ήταν να πραγματοποιηθούν αλλαγές σε κάποιες από τις διαδικασίες, σύμφωνα με το περιοδικό Nature.

Κατά τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα ζώα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διεξαγωγή μελετών στο πεδίο έρευνας του HIV καθώς και στο πεδίο των νευροεπιστημών. Όπως υποστηρίζει το Nature, οι μελέτες με χρήση χιμπατζήδων έχουν σταματήσει από το 2015.

Πηγή: The Scientist & http://www.bioethics.gr

Ελένη Αγγέλου – Stagiare EEB

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close