Search

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ύπήρξε αντισυμβατικός, αλλά και ευαίσθητος συνάμα, επαναστάτης, αλλά και ρομαντικός, παθιασμένος, αλλά και ήσυχος, κοινωνικός, αλλά και μοναχικός, ατρόμητος, αλλά και αγχώδης…

Όσοι γνώρισαν από κοντά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του, γνώριζαν καλά πως ήταν ξεχωριστός άνθρωπος. Αντισυμβατικός, αλλά και ευαίσθητος συνάμα, επαναστάτης, αλλά και ρομαντικός, παθιασμένος, αλλά και ήσυχος, κοινωνικός, αλλά και μοναχικός, ατρόμητος, αλλά και αγχώδης…Κι ίσως ήταν αυτές οι αντιφάσεις του χαρακτήρα του που τον έκαναν μοναδικό τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη του.

Υπήρχαν, ωστόσο, και κάποια ιδιαίτερα γεγονότα της ζωής του, αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα του που οι περισσότεροι πιθανότατα να μη γνωρίζουν. Είναι εκείνες οι ιδιαίτερες πτυχές του, οι αδυναμίες και πάθη του, οι προτιμήσεις και οι φόβοι του που συνέθεταν τη χαρισματική προσωπικότητά του.

  1. Ο πατέρας του ήταν εξαιρετικός πιανίστας και μαέστρος στην Ορχήστρα της ΕΡΤ και πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών.
  2. Ήταν φανατικός Παναθηναϊκός, παρότι ο πατέρας του, ως φανατικός Ολυμπιακός, προσπαθούσε να του αλλάξει πεποιθήσεις.
  3. Το εφηβικό του όνειρο ήταν να γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Το πραγματοποίησε, εν μέρει, ταξιδεύοντας με τρένο σε μακρινές χώρες.
  4. Είχε δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες, αλλά συνειδητά αποφάσισε να μείνει μακριά.
  5. Κατάφερε να παντρευτεί στα κρυφά, στη Μονή Πεντέλης, παρουσία μόνον τεσσάρων ανθρώπων, σε μια εποχή που ήταν περιζήτητος στα Μέσα.
  6. Πάλεψε σκληρά με την κατάθλιψη, ιδιαίτερα την περίοδο που ακολούθησε μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.
  7. Τον συγκινούσε η θρησκευτική μουσική. Είχε κάνει, μάλιστα, και ειδικά μαθήματα σε αυτό το είδος, στη Μονή Πετράκη.
  8. Το αγαπημένο του μέσο ήταν το ραδιόφωνο. Δεν του άρεσε να κάνει γραπτές συνεντεύξεις
  9. Καθυστερούσε συχνά στα ραντεβού του, ειδικά στα πρωινά. Ήταν, όμως, πάντα τόσο γλυκός και απολογητικός, που ήταν αδύνατο να του θυμώσει κανείς.
  10. Η αγαπημένη του συνήθεια ήταν να πίνει τον απογευματινό του καφέ σε μαγαζί στο Κολωνάκι, λίγο κάτω από το σπίτι του.

Πηγή: ethnos

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close