Search

Βραβείο “Cultura” Sciacca 2019 στον Γερμανό Καρδινάλιο Walter Brandmüller

Ο Αιδεσιμότατος Brandmüller γεννήθηκε το 1929 στο Ansbach της Γερμανίας. Σπούδασε στο Ludwig-Maximilians University του Μονάχου από όπου και το 1963 απέκτησε και το διδακτορικό του στην Ιστορία (doctoral thesis: ‘The reestablishment of Catholic parishes in the princedoms of Ansbach and Bayreuth’).

Τον Ιούλιο του 1953 χειροτονήθηκε Ιερέας του Bmberg από τον Αρχιεπίσκοπο Οττο Κολμπ, ως ιερέας υπηρετεί στις ενορίες του Saint John, Kronach, 1953–1957 και του Saint Martin, Bamberg, 1957–1960, από το 1969 έως το 1971 συνέχισε τις σπουδές του στο Μόναχο.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής στον τομέα της “Ιστορίας της Εκκλησίας’ στο Πανεπιστήμιο του Dillingen από το 1969 έως το 1971, η ακαδημαϊκή του πορεία συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Augsburg διδάσκοντας ως καθηγητής “Μοντέρνας και Μεσαιωνικής Ιστορίας της εκκλησιάς” όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως Καθηγητής το 1997.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα κατείχε τον τίτλο του περιφερικού Ιερέα της διακονίας του Augsburg, από το 1981 έως το 1998 ήταν μέλος της Παπικής επιτροπής Ιστορικών επιστημών.
Έχει παρασημοφορηθεί με τον “Σταυρό του τάγματος Αξιών” της Γερμανικής Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο Richard von Weizsäcker.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Διεθνής επιτροπής Σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας. έως το 2006, Είναι μέλος του σώματος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου από το 1998.

Στις 20/11/2010 Ο Πάπας Βενέδικτος XVI αναβάθμισε τον Brandmüller ως μέλος του Κολεγίου των Καρδιναλίων ως Διάκονο Καρδινάλιο του S. Giuliano dei Fiamminghi.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Καρδινάλιος Brandmüller μαζί με τους Καρδινάλιους, Carlo Caffarra, Raymond Burke και Joachim Meisner, απέστειλαν στον Πάπα Φραγκίσκο προσωπική επιστολή με 5 ερωτήσεις ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τις “Θεμελιώδης αρχές του Χριστιανισμού” σχετικά με την εξέλιξη του θεσμού της οικογένειας στην σύγχρονη κοινωνία ορμώμενοι από την επικοινωνία Του απευθυνόμενος προς το ποίμνιο (Amoris laetitia).

Μη λαμβάνοντας απόκριση προβαίνουν στην κοινοποίηση της επιστολής με τίτλο “Ψάχνοντας την Διαφάνεια” (Seeking Clarity).

Το 2019 αποστέλλουν ανοιχτή επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο ζητώντας να λήξει “H ατζέντα περί ομοφυλοφιλίας” στην οποία κατηγορηθήκαν για την κρίση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στους κόλπους της Καθολικής εκκλησιάς, υποστηρίζοντας ότι ήταν σχέδιο σκευωρίας από οργανωμένα δίκτυα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Καρδινάλιο Brandmüller στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.catholic-hierarchy.org/bishop/bbrandmu.html

Γράφει ο Δημήτρης Γεωργανάς 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close