Search

Βραβείο Εθελοντισμού και Ανθρωπιστικής προσφοράς στον Τεξανό αστυνομικό Chase Miller

Ο αστυνομικός Chase Miller είναι 30 ετών και κατάγεται από το Τέξας των ΗΠΑ. Είναι αξιωματικός περιπολίας στο Αστυνομικό Τμήμα του Granbury και χειριστής στις παραβιάσεις με εκρηκτικά για την 6η ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Υπηρετεί την θητεία του στην μικρή πόλη Granbury του Τέξας τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Miller έγινε γνωστός παγκοσμίως, όταν στις 12 Οκτωβρίου 2016 απάντησε σε κλήση 911 που έκανε ο πατέρας ενός αγοριού 3 ετών. Ο πατέρας τηλεφώνησε από ένα τοπικό εστιατόριο στην πόλη περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά του Fort Worth. Ο αξιωματικός, συνέβη να βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία. Έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά και πήρε το αγόρι από την πανικοβλημένη μητέρα του, το οποίο είχε ήδη υποθερμία. Είχε αυξημένο παλμό. Η καρδιά του χτυπούσε, αλλά δεν ανέπνεε. Τα χείλη του άρχισαν να αλλάζουν χρώμα και αμέσως άρχισε τις θωρακικές συμπιέσεις.

Η κάμερα του πίνακα οργάνων του Μίλερ συνέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής. Στο απόσπασμα του βίντεο φαίνεται ότι ο Μίλερ προσπαθεί μανιωδώς να κάνει το παιδί να συνέλθει, ενώ οι τρομοκρατημένοι γονείς του παρακολουθούν, παραλυμένοι από το φόβο.

Ο Μίλερ κάλεσε τον πατέρα του παιδιού, να τον βοηθήσει στην ανάνηψη. Η μητέρα του Brayden, Bethany Hoover, παρακολουθούσε το περιστατικό σε κατάσταση υστερίας.

O Miller πραγματοποίησε CPR χωρίς να σταματήσει, μέχρι να αρχίσει να αναπνέει το αγόρι.

Το περιστατικό καταγράφηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και ηλεκτρονικές εφημερίδες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, όπως το ABC News, το CBS, το Daily Mail, την Mirror και απασχόλησε για αρκετό καιρό την κοινή γνώμη, καθώς αποτέλεσε ντοκουμέντο ανθρωπισμού και αίσθησης καθήκοντος.

Ο Δήμαρχος του Granbury, Nin Hulett απένειμε στον Miller το βραβείο ανθρώπινης διάσωσης σε τελετή που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Την επόμενη μέρα ο Miller συναντήθηκε με τον Brayden και τους γονείς του. Ο αξιωματικός έδωσε στον Brayden αρκετά δώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού, ένα αστυνομικό σκύλο που ονομάζεται Chase από την παιδική παράσταση “Paw Patrol”.

Η Αστυνομία δήλωσε πως η εξαιρετική απόδοση του αξιωματικού Miller αντανακλά μεγάλη πίστη στον εαυτό του, στο αστυνομικό τμήμα και στην πόλη Granbury.

«Η αποστολή μας στο Αστυνομικό Τμήμα του Granbury είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πόλης, παρέχοντας ποιοτικές αστυνομικές υπηρεσίες στην κοινότητα με δικαιοσύνη, ακεραιότητα και επαγγελματισμό, προάγοντας ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσω της αλληλεπίδρασης αστυνομίας και πολίτη και εφαρμόζοντας αμερόληπτα τους νόμους της πόλης του Granbury, της Πολιτείας του Τέξας, πάντα στο πλαίσιο του Αμερικανικού Συντάγματος», ανέφερε ο αξιωματικός Miller.

O Miller έγινε αστυνομικός για να συμβάλει στην προστασία εκείνων που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, για να βοηθήσει κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη, και για την ευκαιρία να σώσει μια ανθρώπινη ζωή όταν χρειαστεί, όπως φαίνεται από την περίπτωση του τρίχρονου αγοριού.

Γράφει η Κατερίνα Νίκου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close