Search

Βραβείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στον Δρ. Αθανάσιο Χριστόπουλο

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης (ελεύθερη ανακοίνωση), απονεμήθηκε στον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Χριστόπουλο και τους συνεργάτες του κατά την διάρκεια του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής. Το βραβείο απονέμεται στο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής κάθε 2 χρόνια σε μία ομιλία και αφορά στην παρουσίαση εκείνη που έχει το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, τα καλύτερα αποτελέσματα σε περιστατικά, τεκμηριωμένο τρόπο παρουσίασης και διάφορα άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Buccal Fat Pad removal για διαμόρφωση σχήματος προσώπου
Η βραβευμένη παρουσίαση αφορούσε στην αφαίρεση του buccal fat pad και την σημασία του στην αναδιαμόρφωση του σχήματος του προσώπου. Το buccal fat pad είναι ένα διαμέρισμα λίπους το οποίο βρίσκεται βαθειά στις παρειές. Η αφαίρεσή του συμβάλλει στην διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου, στα άτομα εκείνα που έχουν περίσσεια όγκου στα μάγουλα.

Το «τέλειο πρόσωπο» θεωρείται το πρόσωπο εκείνο που έχει όγκο στα ζυγωματικά, στην γνάθο και παράλληλα μειωμένο όγκο στα μάγουλα, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στα ζυγωματικά και την γνάθο. Η αφαίρεση όγκου στα μάγουλα γίνεται κάποιες φορές με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Η μέθοδος αυτή όμως είναι λίγο αποτελεσματική στην περιοχή αυτή, διότι γίνεται μόνο στο επιφανειακό λίπος το οποίο όμως δεν είναι αρκετό. Για τον λόγο αυτό, ως ποιο αποτελεσματική μέθοδος προτείνεται η αφαίρεση ενός διαμερίσματος λίπους που βρίσκεται στα βαθειά στρώματα των παρειών και που ονομάζεται buccal fat pad. Το διαμέρισμα αυτό, ακριβώς επειδή βρίσκεται βαθειά, είναι δύσκολα προσπελάσιμο εξωτερικά. Σε αυτή την περίπτωση για να το προσεγγίσουμε θα διακινδυνεύαμε τη βλάβη των νεύρων του προσώπου. Επομένως για πιο ασφαλή πρόσβαση επιλέγουμε να το αφαιρέσουμε από την εσωτερική πλευρά του στόματος.

Η επέμβαση της αφαίρεσης του buccal fat pad:

γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία,
διαρκεί μόνο μισή ώρα έως τρία τέταρτα,
δεν έχει καθόλου πόνο και ελάχιστο πρήξιμο,
μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες διαδικασίες για μια πιο συνολική σμίλευση και βελτίωση του σχήματος του προσώπου.

Παρ’ όλο που όπως σε κάθε διαδικασία υπάρχουν τα όρια του εφικτού, όταν η επέμβαση γίνεται με σωστά κριτήρια από έμπειρο πλαστικό χειρουργό φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό άλλωστε ήταν το βασικό κριτήριο με βάση το οποίο η παρουσίαση της μεθόδου από τον κ.Χριστόπουλο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής. Η αφαίρεση του buccal fat pad δίνει νέες δυνατότητες βελτίωσης του σχήματος του προσώπου από τον πλαστικό χειρουργό.

Πηγή: https://www.athanasioschristopoulos.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close