Search

Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Μίχα: ‘’Αξιώθηκαν τα πλοία μου… Για το ουρανόσκαλο να ταξιδεύουν ‘’

Ο Γιάννης Μίχας στην νέα εικαστική του αναζήτηση έχει αντλήσει την εμπνευστή του από τα πλοία, τις λιμενογραφίες ,που άλλοτε αποτυπώνουν τον ανθρώπινο μόχθο και άλλοτε εστιάζουν στη σιωπηλή παρουσία των προσαραγμένων πλοίων. Συχνά οι μνήμες του αποτυπώνονται στις συνθέσεις, όπου συναντάμε τους επιβλητικούς όγκους των μεγάλων πλοίων, να συνδιαλέγονται με τους παραδοσιακούς κυκλαδίτικους οικισμούς.

H Kάλια Αϊδίνη γράφει:

O Γ.Μίχας εξελίσσει την τέχνη του, έχοντας ως θέμα, τον βιωμένο χώρο των ναυπηγείων και αναπτύσσει την τεχνική του, οδηγούμενος σε ένα προσωπικό ιδίωμα αναλυτικού κυβισμού. Η ιδιαίτερη αυτή θεματολογία ‘’ των πλοίων, των λιμανιών, και των κυκλαδίτικων τοπίων‘’ τον ακολουθεί ως μυστικός τόπος έμπνευσης και κατανόησης της ίδιας της προσωπικής του πορείας στον χώρο της τέχνης…

Η Ντόρα Ηλιοπούλου -Ρογκάν γράφει:

« …Με κύριες εμπνεύσεις τα καράβια, τα λιμάνια, τα κυκλαδίτικα τοπία ο Γ. Μίχας κατορθώνει πάντοτε να ανανεώνεται εκ των ένδον, δίχως να παλινδρομεί η να απειθεί στα δομικά στοιχεία της εικαστικής του προσωπικότητας. Προσωπικότητα που πέρα από το μεγάλο ταλέντο στην εικαστική έκφραση, χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές και άρρηκτο έρμα.


Γνώρισμα που προφυλάσσει τον Γ. Μίχα από το τις παγκοσμιοποιημένες σειρήνες των διαφόρων περαστικών και επιδερμικών συρμών…»

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Φεβρουρίου2020 και ώρα 19.00 μ.μ

Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου 2020

Γκαλερί Έρση׃Κλεομένους 4 – Κολωνάκι,Τηλ.-Φαξ: 2107220231

galersi@ath.forthnet.gr, www.ersi.gr

Πηγή: hellenicdailynewsny.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close