Search

«Θέλουμε να χορεύουμε μαζί» – Κάτι αλλάζει στη Βιέννη

Για πρώτη φορά ένα ομόφυλο ζευγάρι στον Χορό της Όπερας Για πρώτη φορά στον Χορό της Όπερας της Βιέννης ένα ομόφυλο ζευγάρι θα χορέψει το πρώτο του βαλς δίπλα στα εκατοντάδες ετερόφυλα ζευγάρια.
Είμαστε η συνέχεια και όχι η καταστροφή μιας παράδοσης 200 ετών, δηλώνει το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα χορέψει στον Χορό της Όπερας της Βιέννης εξηγώντας, μάλιστα, ότι είναι και οι «δύο καλοί χορευτές και θα τιμήσουν τον ενδυματολογικό κώδικα».

Το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι είναι η Σόφι Γκράου και η Ίρις Κλόπφερ, και οι δύο φοιτήτριες από τη Γερμανία, οι οποίες έγιναν δεκτές να είναι δύο από τις 288 «ντεπιτάντ» που θα χορέψουν το πρώτο τους βαλς μαζί με την υπόλοιπη βιεννέζικη «καλή» κοινωνία στις 20 Φεβρουαρίου.

Οι δύο φοιτήτριες, οι οποίες δεν είναι ζευγάρι εκτός πίστας, δήλωσαν ότι υπέβαλαν αίτηση για το εν λόγω κοσμικό γεγονός για να προκαλέσουν υπό μία έννοια το κατεστημένο και τις παραδόσεις του. «Δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας. Απλά θέλαμε να χορέψουμε μαζί», είπε η 21χρονη Γκράου στο γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel. Η δε 22χρονη Κλόπφερ πρόσθεσε: «Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έχω χορέψει με πολλούς άνδρες, οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί καβαλιέροι. Εν αντιθέσει με εμάς τις δύο υπάρχει χημεία στην καθοδήγηση και όλα τα υπόλοιπα επίσης λειτουργούν τέλεια».

Ο πρώτος Χορός της Όπερας της Βιέννης διοργανώθηκε τον Ιανουάριο του 1935, όπως αναφέρει δημοσίευμα στον βρετανικό Guardian. Η παράδοση των χορών με κοστούμια την περίοδο τη βιεννέζικου καρναβαλιού χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Στον φετινό Χορό έχουν δηλώσει συμμετοχή 5.150 καλεσμένοι και το γεγονός θα προβληθεί από την τηλεόραση και εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Φέτος το θέμα του χορού είναι η Βασίλισσα της Νύχτας από την όπερα «Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ.

Ο πιο ένθερμος αντίπαλος των κοριτσιών είναι ο 87χρονος μεγιστάνας ακινήτων Ρίχαρντ Λούγκνερ, ο οποίος τόνισε ότι τα ζευγάρια στον Χορό πρέπει αυστηρά να απαρτίζονται από έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Είναι αποδεκτό σήμερα δύο γυναίκες να αγαπιούνται. Αλλά δεν έχουν καμία δουλειά στον Χορό. Θα έπρεπε να αποφευχθεί η καταστροφή της φήμης του Χορού», τόνισε ο Αυστριακός.

Πηγή: athensvoice.gr/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close