Search

Το στραβό χαμόγελο του γιου τους ήταν τελικά θανάσιμος καρκίνος

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού το οποίο στα 3 μόλις έτη της ζωής του διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Η ζωή κυλούσε όμορφα για την οικογένεια του μικρού Τζακ από την Αγγλία και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το «παράξενο» χαμόγελο του μικρού αγοριού, το οποίο τον έκανε παγκόσμια γνωστό, έκρυβε έναν όγκο στον εγκέφαλο.

Πώς οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά

Ο 29χρονος Λέισι και η 30χρονη Ρεμπέκα Όλντχαμ, από το Σέφιλντ της Αγγλίας, ανησύχησαν όταν ο 3χρονος Τζακ άρχισε να αναπτύσσει ένα νευρικό ανοιγόκλεισμα στα μάτια και να βλέπει εφιάλτες την νύχτα. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Τζακ περπατούσε με τα χέρια του μπροστά για να νιώθει τα πράγματα γύρω του.

Οι εξετάσεις έδειξαν όγκο στον εγκέφαλο και οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως ο Τζακ είχε, σε τελευταίο στάδιο, διάχυτο γλοίωμα (DPG).

Ο όγκος του ήταν μην εγχειρήσιμος, καθώς μεγάλωσε σε ένα εσωτερικό σημείο του εγκεφάλου του. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου εμφανίζονται συνήθως ξαφνικά και εντείνουν γρήγορα, όπως δήλωσε ο Ζιπίνγκ Ζου, νευρολόγος στο Wein Cornell Brain and Spine Center της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμη: «Η αδέξια συμπεριφορά της κόρης μου ήταν τελικά καρκίνος»: Η ιστορία ενός 8χρονου κοριτσιού που συγκλονίζει

Λιγότερο από το 10% των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με την ανίατη αυτή ασθένεια, επιβιώνουν για διάστημα πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ερευνητικού Νοσοκομείου St. Jude.

Τους επόμενους μήνες μετά την διάγνωση, ο Τζακ πάλεψε γενναία με επιθετική ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συρρικνωθεί ο αναπτυσσόμενος όγκος.

Ένας χρόνος γεμάτος όνειρα για τον μικρό Τζακ

Καθώς η ελπίδα έσβηνε, οι γονείς του, ο δάσκαλος πατέρας του και η καθαρίστρια νοσοκομείου, έβαλαν την ζωή τους σε αναμονή προκειμένου να δώσουν στον Τζακ την «καλύτερη δυνατή ζωή».

Δημιούργησαν μια σελίδα στο GoFundMe αναζητώντας δωρεές για να εκπληρώσουν την λίστα με όλες τις τελευταίες επιθυμίες τους γιου τους. Η σελίδα έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι δωρεές που έλαβαν ξεπέρασαν τα 54.000 δολάρια από χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αμερική, η Πολωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Ο Λέιει και η Όλντχαμ παράτησαν τις δουλειές τους για έναν χρόνο, προκειμένου να αξιοποιήσουν τους τελευταίους μήνες ζωής του Τζακ. «Αυτό το περασμένο έτος ζήσαμε μια τρελή ζωή. Ήταν μια ζωή χωρίς όρια» είπε ο πατέρας του παιδιού, Λέισι. «Ο Τζακ έκανε περισσότερα αυτούς τους τελευταίους μήνες από όσα κάνουν οι περισσότεροι ενήλικες σε όλη τους τη ζωή. Αν υπήρχε κάτι που ήθελε στη ζωή, το έκανε».

Χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τις δωρεές, οι γονείς του Τζακ έκλεισαν βόλτες με ελικόπτερο και αεροπλάνα, έκαναν ταξίδια στο Peppa Pig World και στην Disneyland στο Παρίσι, ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Νοέμβριο και στα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας τον Ιανουάριο, αλλά και στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ουαλία.

Οι καταρακωμένοι γονείς λένε ότι ήρθε πλέον η ώρα να ευχαριστήσουν τους γενναιόδωρους ευεργέτες τους που έκαναν πραγματικότητα τα όνειρα του Τζακ. «Θα μας κόστιζε μια περιουσία αν το κάναμε μόνοι μας όλο αυτό. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουμε εάν δεν υπήρχαν αυτές οι δωρεές – ο μισθός μου καλύπτει μόνο τους λογαριασμούς της καθημερινότητάς μας», δήλωσε ο Λέισι. «Νομίζεις ότι έχεις δει όλην την ασχήμια της ζωής, παρακολουθώντας τις ειδήσεις και νιώθοντας πως ο κόσμος ξέμεινε από αγάπη. Αλλά όταν συμβαίνει κάτι πραγματικά απαίσιο, εμφανίζονται ξαφνικά άνθρωποι που ποτέ δεν περίμενες».

Το δυνατό μήνυμα που μεταφέρουν οι γονείς

Ο Τζακ πέθανε την Δευτέρα, περιτριγυρισμένος από τον μπαμπά του, την μαμά του και την αδερφή του, κοιτάζοντας φωτογραφίες όλων των περιπετειών που έζησε το τελευταίο έτος. «Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί σε εμάς – οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το λαχείο είναι μεγαλύτερες από το να έχεις έναν όγκο στον εγκέφαλο» είπε ο Λέισι. «Το μήνυμά μας είναι – μην εφησυχάζετε με την ζωή σας πιστεύοντας πως η οικογένειά σας θα είναι πάντα δίπλα σας».

Πηγή: infokids.com.cy/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close