Search

Νάταλι Πόρτμαν: Γιατί η αντιμετώπισή μου σαν Λολίτα στα 13 μου έπληξε την σεξουαλικότητά μου

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν, αποκάλυψε σε συνέντευξή της πώς η βιομηχανία του κινηματογράφου επηρέασε την σεξουαλικότητά της.

«Η σεξουαλικοποίησή μου ως παιδί επηρέασε αρνητικά την δική μου σεξουαλικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά η 39χρονη Νάταλι Πόρτμαν στην συζήτηση που έκανε με τον Ντάξ Σέπραντ στο podcast «Armchair Expert».Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ μίλησε για τους πρώτους κινηματογραφικούς ρόλους της, σε ηλικία 13 ετών στην ταινία «Leon: The Professional» το 1994 και στην ταινία «Beautiful Girls» το 1996, όπου ήταν 15 ετών.

Η Νάταλι Πόρτμαν εξήγησε ότι η πρώτη της ταινία σε ηλικία 13 ετών δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση της προσωπικότητάς της, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η σεξουαλική αντικειμενοποίηση μου σαν Λολίτα της εποχής, δεν επέτρεψε στην δική μου σεξουαλικότητα να αναπτυχθεί, γιατί με έκανε να φοβάμαι». Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ μίλησε για τους πρώτους κινηματογραφικούς ρόλους της, σε ηλικία 13 ετών στην ταινία «Leon: The Professional» το 1994 και στην ταινία «Beautiful Girls» το 1996, όπου ήταν 15 ετών.

Η Νάταλι Πόρτμαν εξήγησε ότι η πρώτη της ταινία σε ηλικία 13 ετών δεν επέτρεψε την πλήρη έκφραση της προσωπικότητάς της, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η σεξουαλική αντικειμενοποίηση μου σαν Λολίτα της εποχής, δεν επέτρεψε στην δική μου σεξουαλικότητα να αναπτυχθεί, γιατί με έκανε να φοβάμαι».

«Καθώς μεγάλωνα, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν σοβαρή και συντηρητική. Ήταν ένας τρόπος να αισθάνομαι ασφαλής. Εάν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσει ως σεξουαλικό αντικείμενο. Σ’ εκείνη την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα, τις δικές σου επιθυμίες και θέλεις να τις εξερευνήσεις και θέλεις να είσαι ανοιχτή. Αλλά δεν αισθάνεσαι ασφαλής όταν υπάρχουν μεγαλύτεροι άνδρες οι οποίοι ενδιαφέρονται, οπότε είσαι συνέχεια με ένα ‘όχι’» σημείωσε η Πόρτμαν.

Όταν το 1997, της προσφέρθηκε ο ρόλος της Λολίτα στην ομώνυμη ταινία του Άντριαν Λιν, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ για έναν μεσήλικα άντρα που εμπλέκεται σεξουαλικά με μία 12χρονη, την απέρριψε επειδή δεν ήθελε να την ακολουθεί η εικόνα της Λολίτας για όλη της την καριέρα.

Τέλος η βραβευμένη ηθοποιός σημείωσε ότι στην εφηβεία της δεν ήθελε να παίρνει μέρος σε σκηνές ερωτικού περιεχομένου και απέρριπτε ρόλους που ήταν σέξι καθώς ανησυχούσε για το πώς ο κόσμος θα την αντιμετώπιζε. Η Νάταλι Πόρτμαν ανέπτυξε άμυνες για να νιώσει ασφαλής με αποτέλεσμα να περιορίζει συνεχώς την σεξουαλικότητά της.

Πηγή: https://www.bovary.gr/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close