Search

Βράβευση του κορυφαίου χειρουργού Ιατρού Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca στο Βατικανό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11/9 η απονομή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, για 19η συνεχόμενη χρονιά, στο Campidoglio της Ρώμης. Στον καθιερωμένο θεσμό βραβεύτηκαν διακριθέντες στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού από όλον τον κόσμο, που με το έργο τους συνεισφέρουν στην προαγωγή της ανθρώπινης γνώσης και της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης βραβεύεται από την Προγκίπισσα Maria Pia Ruspoli

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε ο ιατρός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ένας παγκοσμίου βεληνεκούς επιστήμονας που προάγει την ελληνική ιατρική παγκοσμίως. Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας Χειρουργός Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη βραβεύτηκε από την Πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli. Αφού ευχαρίστησε το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca για το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο, ανέφερε πως κατάγεται από το νησί της Καρπάθου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο νησί της Κω, από όπου και γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο Πατέρας της Ιατρικής. Στη συνέχεια μίλησε για τη γενική χειρουργική που αποτελεί τον τομέα δραστηριότητάς του στην Ιατρική, καθώς και για τις τεχνικές που έχει επικεντρωθεί, χρησιμοποιώντας καινοτόμες λαπαροσκοπικές και ρομποτικές τεχνολογίες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δρ Κωνσταντινίδης έχει τεράστια εμπειρία παγκοσμίως με πάνω από 20.000 επεμβάσεις. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η πρόσφατη βράβευσή του, από την εταιρεία που παράγει τα ρομποτικά συστήματα da Vinci, ως κορυφαίος ρομποτικός γενικός χειρουργός παγκοσμίως.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με τους βραβευθέντες, τον Καρδινάλιο Ernest Simoni και τον 11χρονο Laurent Simons “παιδί θαύμα” 

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δεν δίστασε να αναφερθεί και στη σημασία που έχει το βραβείο που έλαβε από το ίδρυμα Sciacca. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως πρόκειται για ένα βραβείο τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αφού δεν αφορά τις χειρουργικές του ικανότητες, αλλά προέρχεται από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca, το οποίο, σύμφωνα με τους σκοπούς του, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει υλοποιήσει μια σειρά πολυποίκιλων έργων σε πολλές χώρες. Η προσήλωση του υψηλού κύρους του φορέα επικεντρώνεται ιδιαίτερα προς την ενίσχυση της νεολαίας και τη βοήθεια των πιο αδικημένων. Είναι θεμέλιο για τον πολιτισμό, την παιδεία, την επιστήμη και τον εθελοντισμό. Το βραβείο Ιατρικής που έλαβε το αφιέρωσε στην γυναίκα του Μαριλένα καθώς και στα παιδιά του Σίσσυ και Μιχάλη.

Ο βραβευθείς ιατρός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με την Ελληνίδα Γ.Γ.Sciacca και εκπρόσωπο των Βραβείων διεθνώς, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη 

H Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη φανερά συγκινημένη από τη βράβευση του Έλληνα Ιατρού δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η βράβευση του ιατρού ρομποτικής χειρουργικής Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, ενός εμβληματικού επιστήμονα και ενός μοναδικού ανθρωπιστή. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης αποτελεί πρότυπο και η βράβευσή του δίνει ένα ασύνορο μήνυμα για την ελληνική ιατρική παγκοσμίως και το επιστημονικό προσωπικό της πατρίδας του Ιπποκράτη.

Οι νικητές των διεθνών βραβείων Sciacca 2021

Διεθνές Γραφείο Τύπου Sciacca

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close