Search

Η Γαλλία φρενάρει τους τρανσέξουαλ νέους

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αγκαλιάσει άκριτα την αναγκαιότητα της ιατρικής “επιβεβαίωσης του φύλου” για τους Αμερικανούς εφήβους, άλλες χώρες πατάνε φρένο.

Στη Γαλλία η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής προειδοποίησε τους γιατρούς ότι ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων τρανσέξουαλ νέων ανθρώπων είναι συχνά κοινωνικά διαμεσολαβημένες και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη θεραπεία τους.

Η Ακαδημία τονίζει ότι οι ορμονικές και χειρουργικές θεραπείες ενέχουν κινδύνους για την υγεία και έχουν μόνιμες επιπτώσεις και ότι δεν είναι δυνατόν να διακρίνουμε μια μόνιμη τρανς ταυτότητα από μια παροδική φάση της ανάπτυξης ενός εφήβου. Δηλώνει σε ένα δελτίο τύπου (μεταφρασμένο από τον ΣΕΓΜ):

Εάν η Γαλλία επιτρέπει τη χρήση αναστολέων της εφηβείας ή ορμονών διασταυρούμενου φύλου με γονική άδεια και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στη χρήση τους, λαμβάνοντας υπόψη τις παρενέργειες, όπως οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη, η αποδυνάμωση των οστών, ο κίνδυνος στειρότητας, οι συναισθηματικές και διανοητικές συνέπειες και, για τα κορίτσια, συμπτώματα που μοιάζουν με την εμμηνόπαυση. Όσον αφορά τις χειρουργικές θεραπείες, συγκεκριμένα τη μαστεκτομή, η οποία επιτρέπεται στη Γαλλία στην ηλικία των 14 ετών, και τις επεμβάσεις που αφορούν τα εξωτερικά γεννητικά όργανα (αιδοίο, πέος), πρέπει να τονιστεί ότι οι επεμβάσεις αυτές είναι μη αναστρέψιμες.

Και σε έντονη διαφορά από το κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ, η Γαλλική Ακαδημία προειδοποιεί ότι “ο κίνδυνος υπερδιάγνωσης είναι υπαρκτός, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό των νέων ενηλίκων που επιθυμούν να αποδιαταχθούν. Αντί να σπρώχνουμε τα παιδιά και τους εφήβους γρήγορα σε μια πορεία τρανσέξουαλ, η Ακαδημία λέει ότι η φάση της ψυχολογικής φροντίδας πρέπει να παραταθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κείμενο: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc, PD Βιοηθικής

Πηγή: https://bioedge.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close