Search

Μαύρη μαγεία”: ψευτο-μάντισσες συνελήφθησαν στην Κίνα αφού η γυναίκα πλήρωσε 1.870 δολάρια για ξόρκια αγάπης για να κερδίσει τον φίλο της πίσω

Οι υπηρεσίες που υπόσχονται μαγικές λύσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ των νέων στην Κίνα
Σχεδόν το 80% των ατόμων κάτω των 30 ετών έχουν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες χαρτομαντείας, σύμφωνα με έρευνα του Μαρτίου 2021

Οι υπηρεσίες που υπόσχονται μαγικές λύσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ των νέων στην Κίνα. Φωτογραφία: SCMP/handout

Μια γυναίκα από τη Σαγκάη που ήθελε απεγνωσμένα να κερδίσει πίσω τον φίλο της στράφηκε στη “μαύρη μαγεία” και εξαπατήθηκε από μια ομάδα ψεύτικων Κινέζων χαρτορίχτρων, την οποία πλήρωσε με 1.870 δολάρια ΗΠΑ.
Η γυναίκα κατήγγειλε το έγκλημα στην αστυνομία της Σαγκάης, η οποία συνέλαβε μια ομάδα απατεώνων που στόχευαν απελπισμένους εργένηδες πουλώντας τους ερωτικά ξόρκια και τελετουργίες. Είχαν βγάλει 115.000 δολάρια ΗΠΑ πριν συλληφθούν.

Η γυναίκα, με το επώνυμο Mai, γνώρισε τους απατεώνες μέσω ενός βίντεο με ωροσκόπιο που ισχυριζόταν ότι έλεγε την τύχη των ανθρώπων στο Douyin τον Οκτώβριο.

Η Mai πλήρωσε αρχικά 86 δολάρια ΗΠΑ για να της πουν την τύχη της και ενθουσιάστηκε όταν προβλέφθηκε ότι μπορεί να ξαναβρεί το αγόρι της. Οι χαρτορίχτρες στη συνέχεια την έπεισαν να αγοράσει μια σειρά από μαγικές τελετουργίες που υποσχέθηκαν ότι θα τον έφερναν πίσω σε αυτήν.

Αυτές περιελάμβαναν ένα “τελετουργικό επανένωσης”, το οποίο ολοκληρώθηκε με την αποστολή ενός βίντεο με δύο αναμμένα κεριά – το ένα υποδηλώνει ότι η τύχη του φίλου της στις νέες σχέσεις είχε “καεί”, και το άλλο έχει διαμορφωθεί σε σχήμα καρδιάς, υποσχόμενο καλή τύχη στον έρωτα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια εβδομαδιαία τελετή “μαύρης μαγείας”, η οποία οι ψευτο-μάντισσες υποσχέθηκαν ότι θα δανειζόταν υπερφυσική δύναμη από τον διάβολο για να “ζεστάνει” την πρώην σχέση της και να κάνει τον πρώην φίλο της, “να μην σκέφτεται κανέναν άλλον εκτός από εκείνη”.

Η αστυνομία της Σαγκάης έδωσε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο έναν κατάλογο των υπηρεσιών που προσέφεραν οι απατεώνες. Περιελάμβανε μια σειρά από τελετουργίες και φυλαχτά με τιμές από μερικές εκατοντάδες έως χιλιάδες γιουάν (αρκετές εκατοντάδες δολάρια ΗΠΑ), στοχεύοντας σε ανθρώπους που ήθελαν απεγνωσμένα να αλλάξουν την ερωτική τους τύχη.

Οι ψεύτικοι μάντεις κατάφεραν να εισπράξουν 115.000 δολάρια ΗΠΑ από την απάτη πριν συλληφθούν από την αστυνομία. Φωτ: Weibo

Μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας, οι Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έδειξαν ιδιαίτερη συμπάθεια για τη Mai.
“Ακόμη και η μαύρη μαγεία δεν μπορεί να θεραπεύσει την ερωτοχτυπημένη”, σχολίασε ένας χρήστης του Weibo.
“Χαίρομαι για τον πρώην φίλο της που τα τελετουργικά δεν έπιασαν”, δήλωσε ένα άλλο άτομο.

“Μια ερωτική σχέση πρέπει να προστατεύεται με αληθινή καρδιά, όχι με κάποια μαύρη μαγεία”, δήλωσε ένας τρίτος χρήστης του Weibo.

Ωστόσο, είναι αρκετά σύνηθες για τους νέους Κινέζους να στρέφονται σε πνευματικές υπηρεσίες, όπως η χαρτομαντεία, τα ωροσκόπια και οι αναγνώσεις καρτών ταρώ.

Ακίνητη εικόνα από πλάνα από την έφοδο της αστυνομίας κατά των απατεώνων στη Σαγκάη. Φωτογραφία: Weibo
Σχεδόν το 80% των ατόμων κάτω των 30 ετών έχουν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες μαντείας, σύμφωνα με έρευνα του NetEase DataBlog που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής βίντεο Bilibili, το βίντεο με την υψηλότερη βαθμολογία για την ανάγνωση καρτών ταρώ είχε λάβει 2,8 εκατομμύρια προβολές. Στη δημοφιλή εφαρμογή ωροσκοπίου Cece, ένας κορυφαίος μάντης μπορεί να βγάλει έως και 2 εκατομμύρια γιουάν (288.000 δολάρια ΗΠΑ) σε ένα χρόνο, δήλωσε ο ιδρυτής της εφαρμογής Ren Yongliang στην 21st Century Business Herald το 2021.

Παρά τη δημοτικότητα αυτών των υπηρεσιών μεταξύ των νέων Κινέζων, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι δεν πιστεύουν στις δεισιδαιμονίες και είχαν αποτρέψει τους γονείς τους από το να ξοδεύουν χρήματα σε πνευματικές υπηρεσίες.

Πολλοί είπαν ότι ήταν ένα διασκεδαστικό placebo που βοηθούσε στην αντιμετώπιση της πίεσης από το σχολείο, τη δουλειά και τα ραντεβού.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή:https://www.scmp.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close