Search

3 μηνών σιαμαία δίδυμα που μοιράζονταν ένα συκώτι διαχωρίστηκαν σε ιστορική χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Τέξας

“Δεν θα πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα είχα δίδυμα”, δήλωσε η Arciniega. “Και μετά να έρθουν και σιαμαία δίδυμα”.

Η ιστορία με μια ματιά

  • Η JamieLynn και η AmieLynn Finley γεννήθηκαν πριν από σχεδόν 4 μήνες ενωμένες στην κοιλιά τους, από το στέρνο μέχρι τον αφαλό τους, με αποτέλεσμα να μοιράζονται εσωτερικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος.
  • Η ιατρική ομάδα των διδύμων αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για τα κορίτσια να διαχωριστούν λόγω της ανατομίας τους για την ανάπτυξή τους.
  • Μια 11ωρη διαδικασία πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα 25 ιατρών και έξι χειρουργών στην πρώτη διαδικασία διαχωρισμού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Cook Children’s Medical Center στο Fort Worth, η JamieLynn και η AmieLynn Finley διαχωρίστηκαν μετά από μια 11ωρη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα 25 ιατρών και έξι χειρουργών στην πρώτη διαδικασία διαχωρισμού του νοσοκομείου.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Cook Children’s Medical Center

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δήλωσαν την Πέμπτη ότι τα δίδυμα συνεχίζουν να είναι καλά στην υγεία τους μετά τον διαχωρισμό.

“Τα δίδυμα τα πάνε περίφημα, ξεκουράζονται και αναρρώνουν”, δήλωσε η Kim Brown, ειδικός στις δημόσιες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.

Τα κορίτσια, που είναι σχεδόν 4 μηνών, ενώθηκαν στην κοιλιά τους, από το στέρνο μέχρι τον αφαλό τους, με αποτέλεσμα να μοιράζονται εσωτερικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος.

Η ιατρική ομάδα των διδύμων αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να διαχωριστούν τα κορίτσια, λόγω της ανατομίας τους και της υποστήριξης της ανάπτυξής τους.

“Ενώ είναι χωριστά, οι καρδιές τους είναι εξαιρετικά κοντά μεταξύ τους και έρχονται όλο και πιο κοντά καθώς τα κορίτσια μεγαλώνουν”, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου πριν από τον διαχωρισμό. “Ενώ τα κορίτσια ευημερούν στη ΜΕΘ, δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό, εν μέρει επειδή μοιράζονται κάποια παροχή αίματος”.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Cook Children’s Medical Center
Τρισδιάστατο μοντέλο ανατομίας των σιαμαίων διδύμων. Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Cook Children’s Medical Center
Οι νοσηλεύτριες έβαψαν τα νύχια των διδύμων πριν από την επέμβαση “για να βοηθήσουν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους σε ευθεία γραμμή”. Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Cook Children’s Medical Center

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Cook Children’s Medical Center
Η JamieLynn και η AmieLynn γεννήθηκαν πρόωρα στις 34 εβδομάδες στις 3 Οκτωβρίου 2022 και μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο Cook Children’s, όπου παρέμειναν από τον Νοέμβριο. Ο Ben Gbulie, από το Posh Plastic and Reconstructive Surgery στο Mansfield του Τέξας, συμβουλεύτηκε την οικογένεια σχετικά με τον διαχωρισμό και τους κατεύθυνε στο Cook Children’s για την επέμβαση.

“Αν μπορείτε να έχετε την ίδια ποιότητα φροντίδας εκεί που ζείτε, είναι πάντα καλύτερο, επειδή θα χρειαστεί μακρά παρακολούθηση”, δήλωσε ο Gbulie. “Αν και πρόκειται για μια μεγάλη, πολύπλοκη επέμβαση, δεν είναι κάτι που ξεπερνάει αυτό που ένιωσα ότι το Cook Children’s μπορούσε να γίνει”.

Επειδή η χειρουργική επέμβαση ήταν υψηλού κινδύνου και απαιτούσε από τους χειρουργούς να τεμαχίσουν το συκώτι, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι η αιμορραγία και η λοίμωξη είναι οι κύριες ανησυχίες που θα παρακολουθούνται εβδομάδες μετά την ανάρρωση.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουν καλή ανάρρωση και θα ζήσουν υγιείς ζωές στο μέλλον”, δήλωσε ο Jose Iglesias, ιατρικός διευθυντής της παιδοχειρουργικής στο Cook Children’s. “Θα έχουν λίγο χρόνο για ανάκαμψη, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουν να φτάσουν εκεί τελικά, και πολύ κοντά στο φυσιολογικό, αν όχι εντελώς φυσιολογικό”.

Η μητέρα των κοριτσιών, Amanda Arciniega, και ο πατέρας, James Finley, μπόρεσαν να επισκεφθούν τις κόρες τους σε ξεχωριστά κρεβάτια μια ώρα μετά την επέμβαση και, για πρώτη φορά, έπρεπε να μοιράσουν την προσοχή τους μεταξύ των δύο.

“Δεν θα πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα είχα δίδυμα”, δήλωσε η Arciniega. “Και έπειτα σιαμαία δίδυμα…”.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close