Search

Αφήστε το κουτάβι 15 λεπτά μόνο του καθημερινά στο σπίτι

Το θετικό της κοινωνικής απομόνωσης; Μπορούμε να περνάμε κάθε στιγμή που είμαστε ξύπνιοι με τον αγαπημένο μας σκύλο. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τον τριχωτό φίλο σας. Σύμφωνα με τον Dr. Ragen T.S. McGowan, ερευνητή συμπεριφοράς και επικεφαλής κτηνίατρο της Purina, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να γνωρίζουν πώς η καραντίνα μπορεί να επηρεάσει τη ρουτίνα του σκύλου σας. Όπως, ας πούμε, το πώς ο Πίκλα πιθανώς συνήθιζε να παίρνει μεγάλους υπνάκους ενώ εσείς ήσασταν στη δουλειά όλη μέρα, αλλά τώρα μένει ξύπνιος για συνεχή χάδια και λιχουδιές. Αποδεικνύεται ότι μπορεί στην πραγματικότητα να χρειάζεται ένα διάλειμμα από εσάς.

Δεν σας κοροϊδεύουμε. Ο Darris Cooper, CPDT-KA και Petco Positive Dog Training Operations Manager μας είπε ότι ενώ το να είσαι στο σπίτι έχει τα πλεονεκτήματά του, “μπορεί επίσης να ανοίξει την πόρτα για υπερδιέγερση που μπορεί να διαταράξει το κανονικό και απαραίτητο πρόγραμμα ύπνου τους”. Η λύση; Ο Cooper προτείνει να δώσετε στα σκυλιά σας λίγο χρόνο μόνοι τους σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, με ηρεμιστικά βοηθήματα ή ακόμα και λίγη reggae, soft rock ή κλασική μουσική σε χαμηλή ένταση, που μπορεί να βοηθήσει να πνίξει τους ήχους και να ενθαρρύνει τη χαλάρωση.

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από R&R με μια πλευρά Bob Marley. Ο Dr. Jordan Turner, ασκούμενος κτηνίατρος και ιδρυτής του YourPetProfessional, εξηγεί: “Το άγχος αποχωρισμού συμβαίνει όταν τα σκυλιά συνηθίζουν τόσο πολύ να έχουν τους ιδιοκτήτες τους κοντά τους, ώστε να εξαρτώνται από αυτούς συνεχώς”. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως υπερβολικό γάβγισμα, σάλια, υπερπροσκόλληση, καταστροφή αντικειμένων και άλλα (μάθετε για όλα τα σημάδια του άγχους αποχωρισμού εδώ), ο σκύλος σας μπορεί να πάσχει από συν-εξάρτηση.

Ποια είναι η λύση; Για άλλη μια φορά, είναι να αφήσετε το σκύλο σας μόνο του -ειδικά αν είναι κουτάβι. Σύμφωνα με τον Δρ: “Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα κουτάβια και τους σκύλους είναι να τους μάθουμε να είναι μόνοι τους”. Σημειώνει ότι τα κουτάβια που δεν αφήνονται μόνα τους πριν από την ηλικία των 12 έως 16 εβδομάδων αναπτύσσουν συχνά άγχος αποχωρισμού. Έχετε ένα κουτάβι που σας ακολουθεί παντού; Η εκπαίδευση στο κλουβί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε στο σκύλο σας να είναι ευτυχισμένος μόνος του.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Τόσο για το πρόγραμμα ύπνου του σκύλου σας όσο και για τον κίνδυνο άγχους αποχωρισμού, αφήστε το σκυλάκι σας μόνο του για μικρό χρονικό διάστημα -15 λεπτά τουλάχιστον- κάθε μέρα. Διευκολύνετε τα πράγματα για εσάς και την Πίκλα δίνοντάς της κάτι γwια να απασχολείται, όπως ένα παιχνίδι για μάσημα ή ένα Κονγκ γεμισμένο με νόστιμες λιχουδιές.

Μετάφραση – Επιμέλεια κειμένου: Νικόλ Δελή

Πηγή: https://www.purewow.com/ by Dara Katz

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close