Search

Ένας δότης σπέρματος γνώρισε 19 παιδιά του…

Ο Mike Rubino, 57 ετών, έχει αποκτήσει 19 παιδιά στην Αμερική. ως δότης σπέρματος. Είχε προβεί σε σύμβαση με τις μητέρες ή τους γονείς, ώστε να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα παιδιά έως ότου γίνουν 18 ετών. Στη συνέχεια κάποιες μητέρες έφεραν τα παιδιά τους σε επαφή μαζί του και τώρα ‘λειτουργεί’ ως πατέρας για ορισμένα εξ αυτών. Μάλιστα ένα παιδί του, ο Jake συγκατοικεί μαζί του και εκείνος είναι μπαμπάς με πλήρες ωράριο. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος», είπε ο Mike για τη σχέση του με τον Jake.

Ο Mike Rubino με τον γιο του Jake

Για μεγάλο μέρος της ζωής του, ήταν απλά ο «Δωρητής 929» για πολλά παιδιά σε όλη τη χώρα. Σύντομα, ο Mike Rubino, 57 ετών, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, έγινε γνωστός ως μπαμπάς 19 παιδιών. Ο Mike είχε ένα προφίλ που προσέλκυε πολλές γυναίκες. Λεπτός με μπλε μάτια, μορφωμένος καλλιτέχνης και χωρίς γενετικές διαταραχές. Είχε δώσει το σπέρμα του σε γυναίκες στην Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη, τη Χαβάη, τη Λουιζιάνα, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Αρκάνσας, το Οχάιο, το Κολοράντο και το Μέριλαντ.

Στη δεκαετία του 1990, ο Mike αποφάσισε να γίνει δωρητής σπέρματος. Είχε αποφασίσει να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια, επειδή ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του – με την οποία είχε παντρευτεί από το 1985 έως το 1995 – είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ από προβλήματα υπογονιμότητας.

Το 2004 η Κάρεν Στράσμπεργκ που χρησιμοποίησε το σπέρμα του για την απόκτηση του Jake συναντήθηκαν μαζί του… ο Jake ήταν το πρώτο παιδί που γνώρισε ο Mike παρόλο που δεν ήξερε ότι θα συναντούσε τον βιολογικό του πατέρα. Το ζευγάρι ένιωσε στιγμιαία μια απροσδιόριστη σύνδεση, σύμφωνα με τον Mike. «Ένιωσα αμέσως ερωτευμένος με το παιδί», είπε ο Mike. «Ήταν το πιο υπέροχο παιδί στον κόσμο». Το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο για τον Jake, ο οποίος είπε στη γιαγιά του ότι είχε κάνει έναν «νέο πολύ καλό φίλο» μετά τη συνάντησή του με τον Mike.

Η Karen τελικά είπε στον Τζέικ, ότι ο Μάικ ήταν ο πατέρας του και γρήγορα ανέπτυξαν έναν ισχυρό δεσμό πατέρα-γιου. Ο νέος μπαμπάς θα είχε τον γιο του κατά τη διάρκεια των διακοπών και των Σαββατοκύριακων και μάλιστα άρχισε να τον παίρνει μετά το σχόλασμα του γυμνασίου. Και τότε συνέβη το απρόσμενο. Το 2012, η Karen και ο Mike αποφάσισαν να αγοράσουν ένα σπίτι μαζί, οπότε ο Jake θα μπορούσε να έχει τους γονείς του κάτω από την ίδια στέγη. «Είναι όμορφος, καλόβουλος, εξυπηρετικός» είπε ο Jake – 19 ετών – στο OCR για τον πατέρα του. Ο Mike είναι ‘πατέρας’ και για τα άλλα του παιδιά του και έχει μια συλλογή από έργα ζωγραφικής σε όλο το σπίτι του με τα πορτραίτα τους.

Παρόλο που πέντε από τα παιδιά του δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει μαζί του, τα υπόλοιπα – τέσσερα από τα οποία είναι καλλιτέχνες – είτε έρχονται σε επαφή μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε συχνά μέσω ιστότοπων όπως το Μητρώο Αδελφοποίησης των Δωρητών που συνδέει τους δότες με τους απογόνους τους.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc Βιοηθικής

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close